Industry X – Mittelstand-directeur moet zelf aandurven om in startup te investeren

De kloof tussen de hippe startups en de degelijke Mittelstand is groot. Toch moeten ze in elkaar investeren om vooruit te komen. Deze Industry X talkshow draait om hoe je deze twee werelden samen brengt.
IndustryX: Software engineering

Het is als groot mkb-bedrijf vaak niet eenvoudig om te innoveren. Lukraak investeren in nieuwe technologie is niet per se zaligmakend. Zomaar een startup kopen, kan ook mislukken. In deze Industry X talkshow het pleidooi om directeuren en managers persoonlijk te laten investeren in startups. “Je moet zelf actief worden als Mittelstand-directeur, pas dan voel je en leer je hoe je innoveert. Daarmee kan zowel de Mittelstand als de startup een sprong vooruit maken.”

De Industry X talkshow wordt gehost door Peter van Harten (ambassadeur Smart Industry en directeur ISAH Deutschland GmbH) en Derk Marseille Niederlande Nachrichten/Duitslandnieuws. Zij bespreken de rol van software voor innovatie binnen de industrie, met een Duitse en een Nederlandse expert.

Investeren in innovatie

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/industry-x-angelinvestment

Industry X Talkshow en meer podcasts

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws

Hoe de Duitse Mittelstand beter gebruik kan maken van software engineering

De Duitse Mittelstand blinkt al decennialang uit in het maken van hardware. Maar om de auto’s, machines en keukens van de toekomst te maken, kunnen de fabrikanten niet meer om de digitalisering heen. Hoe kan de klassieke industrie software engineering beter benutten?

Industry X – Hoe de Duitse Mittelstand beter gebruik kan maken van software engineering

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.