Dutch-German Smart Industry: Grensregio werkt aan slimmere productie

Dutch-German Smart Industry

Tijdens het eerste Dutch-German Smart Industry Annual Event 2023 op 14 september bij 247TailorSteel in Varsseveld, bespreken Duitse en Nederlandse ondernemers en experts hoe de industrie grensoverschrijdend slimmer en productiever kan worden.

Hoe kunnen ondernemers en experts in de Duits-Nederlandse grensregio slimmer met elkaar samenwerken? Tijdens het eerste Dutch-German Smart Industry Annual Event op 14 september 2023 bij 247TailorSteel in Varsseveld stond die vraag centraal.

Nederland en Duitsland hebben elkaar nodig in Smart Industry

Nederland en Duitsland hebben een lange geschiedenis van samenwerking op het gebied van technologie en industrie, wat in 2021 heeft geleid tot het tekenen van het Duits-Nederlands innovatie- en technologiepact. Beide landen hebben afgesproken nauwer samen te werken op het gebied van technologie en innovatie.

De buurlanden hebben een sterke band opgebouwd en delen een visie op de toekomst van de industrie. Beide landen begrijpen de kracht van digitalisering en automatisering en streven naar een slimmere industrie die concurrerend en duurzaam is.

Dutch-German Smart Industry Annual Event 2023

Om samen op nieuwe ideeën te komen, moet je elkaar beter leren kennen. Daarom werd op 14 september 2023 het eerste Dutch-German Smart Industry Annual Event georganiseerd. Een jaarlijks evenement om ondernemers uit beide landen te inspireren en het biedt een platform voor het uitwisselen van ideeën en ervaringen.

Het is daarom niet toevallig dat 247TailorSteel in Varsseveld de locatie is voor de eerste editie. Het bedrijf, met vestigingen in Nederland en Duitsland, is hard op weg om Europees marktleider te worden in de toelevering van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen.

Deze groei is te danken aan de digitale strategie van het bedrijf, waardoor het in staat is om bestellingen in heel Europa binnen twee dagen te leveren. Traditionele bedrijven hebben daar ongeveer drie weken voor nodig. Deelnemers van het event werden rondgeleid door COO Frank Gelen en zijn collega’s.

Netwerken op de Duits-Nederlandse grens

Het evenement vond plaats op de Duits-Nederlandse grens, zodat ondernemers en experts uit beide landen makkelijk elkaar kunnen ontmoeten. Professionals uit verschillende sectoren deelden hun eigen ervaringen en uitdagingen tijdens het netwerkevent aansluitend aan de presentaties en de rondleiding door de fabriek.

Het Dutch-German Smart Industry Annual Event 2023 bood dus een unieke gelegenheid voor Nederlandse en Duitse bedrijven om samen te komen, te leren en te groeien in de wereld van Smart Industry. Nederland en Duitsland zullen elkaar in de toekomst alleen maar meer nodig hebben voor het vormgeven van een slimmere en duurzamere industrie.

Het evenement is georganiseerd van het het SMM-programma Smart Industry Duitsland met als netwerkpartners platform Smart Industry; FME; Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO); het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Nederlandse ministerie voor Buitenlandse Zaken, Oost NL/GO4EXPORT en NiederlandeNachrichten.de.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.