Veel gestelde vragen

Roy van Veen, Derk Marseille en Bertus Bouwman. Foto: Pieter Heijboer
Roy van Veen, Derk Marseille en Bertus Bouwman. Foto: Pieter Heijboer

Wie en wat is Duitslandnieuws eigenlijk? We zetten de belangrijkste vragen en antwoorden op een rijtje. Staan je vraag en antwoord er niet tussen? Neem dan contact op.

Waarom Duitslandnieuws?

Nederland en Duitsland verhandelden in 2014 voor 160 miljard euro met elkaar. Achter dat enorme getal schuilt een veelvoud aan handelsstromen. Duitsland is voor Nederland de grootste handelspartner. Met afstand. We doen met individuele Ländern (Duitse provincies) zoals Noordrijn-Westfalen of Beieren meer handel dan met grote handelsrelaties als China of Amerika.

Door hier dagelijks over te berichten, proberen we de versnipperde handelsrelatie inzichtelijk te maken en uit te leggen dat Duitsland misschien wel om de hoek ligt, maar cultureel en qua gebruik net zo ver afstaat van Nederland als Rusland of Japan.

Wat is Duitslandnieuws?

Duitslandnieuws levert vanuit Duitsland diverse nieuwsdiensten gericht op Nederlandstaligen met interesse voor Duitsland. We schrijven artikelen, maken radio en tv en verzorgen of ondersteunen evenementen.

Wie zijn Duitslandnieuws?

Duitslandnieuws is een idee van Derk Marseille en Bertus Bouwman uit Berlijn. De twee journalisten zijn wekelijks te horen of te lezen in diverse Nederlandse media. Uitgever van Duitslandnieuws is Roy van Veen. Zie ons redactiestatuut voor meer informatie.

Wat heb ik aan Duitslandnieuws?

Duitslandnieuws brengt Duitsland dichterbij met nieuws, achtergronden, nuttige tips, netwerken, handelscijfers, belangrijke evenementen en nog veel meer.

Is Duitslandnieuws onafhankelijk?

Ja. We werken weliswaar samen met verschillende experts en bedrijven. Maar onze journalistieke onafhankelijkheid blijft voor ons de belangrijkste voorwaarde. Zie ons redactiestatuut voor meer informatie.

Kan ik een banner op Duitslandnieuws.nl plaatsen?

Nee, maar wellicht kunnen we samen verhalen maken, of een column. Neem dan contact op.

Willen jullie mijn Duitse vacature op jullie website plaatsen?

Nee, maar we hebben wel andere ideeën voor goede werving. Neem dan contact op.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden: