Industry X – Hoe de Duitse Mittelstand beter gebruik kan maken van software engineering

De Duitse Mittelstand blinkt al decennialang uit in het maken van hardware. Maar om de auto's, machines en keukens van de toekomst te maken, kunnen de fabrikanten niet meer om de digitalisering heen. Hoe kan de klassieke industrie software engineering beter benutten?
IndustryX: Software engineering

De meeste verdienmodellen die puur draaien rond hardware, lijken hun langste tijd gehad te hebben. Om hardware te verkopen, is software nodig. Maar de Duitse Mittelstand weet nog lang niet altijd software engineering goed in te kunnen zetten. Hoe kan de klassieke industrie klaar worden gestoomd voor de toekomst?

De Industry X talkshow wordt gehost door Peter van Harten (ambassadeur Smart Industry en directeur ISAH Deutschland GmbH) en Derk Marseille Niederlande Nachrichten/Duitslandnieuws. Zij bespreken de rol van software voor innovatie binnen de industrie, met een Duitse en een Nederlandse expert.

Software engineering

Te gast zijn:

Klik hier om te luisteren:

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/industryx-software-engineering

Industry X Talkshow en meer podcasts

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws

Europa dreigt generatie startups te verliezen door corona

Europa dreigt een complete generatie aan startups te verliezen vanwege het Corona-virus. In de nieuwe talkshow Industry X gemaakt in samenwerking met Niederlande Nachrichten bespreken hoofdrolspelers uit Nederland en Duitsland de onderhandelingen met de regeringen over steunmaatregelen en bespreken zij het toekomstperspectief van een digitale Europese Smart Industry.

Industry X talkshow – Europa dreigt generatie startups te verliezen door corona

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.