Oosterburen: nieuwe podcastserie Derk Marseille en Otto Fricke

Luister naar de nieuwe podcast Oosterburen van BNR Nieuwsradio
Oosterburen

Met ‘Oosterburen’, de nieuwe podcastserie van BNR Nieuwsradio, krijg je een unieke blik achter de schermen van Duitsland’s politieke centrum, de drijvende kracht achter Europa’s industrie.

Kan Duitsland, waarop Nederland zo sterk leunt, de complexe kwesties van digitalisering, verduurzaming en extremisme het hoofd bieden? Verken de politieke dynamiek met Derk Marseille en Otto Fricke (FDP) vanuit de Bondsdag in Berlijn.

In Oosterburen, de nieuwe podcastserie van BNR Nieuwsradio beland je rechtstreeks in het hart van de Duitse politiek. Deze podcast biedt een exclusieve blik achter de schermen van de Bondsdag in Berlijn. Samen met Otto Fricke, een invloedrijk parlementslid, en correspondent Derk Marseille, duik je in de fascinerende wereld van de Duitse besluitvorming.

Bondsdaglid Otto Fricke en correspondent Derk Marseille in Oosterburen. Foto: Duitslandnieuws

Oosterburen: kan Duitsland alle transities aan?

Duitsland, de grootste economie van Europa en de derde grootste ter wereld, staat voor immense uitdagingen. Het land moet een evenwicht vinden tussen de invloed van economische reuzen zoals de Verenigde Staten en China, het hoofd bieden aan de opkomst van extremistische partijen, en zijn industrie zowel verduurzamen als digitaliseren zonder zijn industriële ruggengraat te verliezen. Ondertussen vormen de conflicten in Oekraïne en Gaza een voortdurende bedreiging voor de Europese stabiliteit.

Zal Duitsland, een cruciale partner voor Nederland, deze complexe transities kunnen doorstaan?

Otto Fricke: invloedrijk politicus en Nederland-fan

Derk Marseille, met meer dan een decennium ervaring als correspondent in Duitsland, brengt een schat aan kennis en inzichten naar elke aflevering. Otto Fricke, een doorgewinterde politicus en Nederland-enthousiast, biedt een unieke kijk op de Duits-Nederlandse betrekkingen vanuit zijn rol binnen de FDP. Als expert in begrotingszaken, behandelt hij vrijwel elke wetgeving met financiële implicaties.

Oosterburen is een podcastserie gemaakt vanuit het hart van de Bondsdag. Foto: Duitslandnieuws

Elke aflevering maakt Fricke tijd vrij in zijn drukke agenda om samen met Jansen de subtiele nuances van de Duits-Nederlandse relaties te ontrafelen. Hoe voer je een gesprek met een AfD-lid dat de Holocaust-herdenking negeert? Wat zijn de implicaties van de Duitse economische uitdagingen voor Nederlandse bedrijven? Hoe kunnen Duitsland en Nederland elkaar bijstaan in tijden van toenemende interne en externe dreigingen? En wanneer zal Duitsland eindelijk de volledige digitalisering omarmen en de faxmachine vaarwel zeggen?

Oosterburen biedt een diepgaande blik op de complexe wereld van de Duits-Nederlandse betrekkingen. Luister mee en krijg exclusief inzicht in de toekomst van de grootste economie van Europa.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.