Nederlandse scale-ups presenteren zich tijdens ruhrSUMMIT 2024

Business Metropole Regio (BMR) introduceert innovatieve Nederlandse scale-ups op de ruhrSUMMIT 2024 in Bochum.
Nederlandse scale-ups

Nederlandse scale-ups laten zich zien tijdens de ruhrSUMMIT 2024 in Bochum. Business Metropole Ruhr (BMR) laat de Nederlanders zo kennismaken met het innovatienetwerk binnen het Ruhrgebied.

Business Metropole Ruhr (BMR) ondersteunt de snel groeiende Nederlandse bedrijven bij het betreden van de Duitse markt. De ruhrSUMMIT vormt een goede deuropener om Duits-Nederlands ondernemerschap, netwerken en samenwerking te bevorderen.

Vanuit Nederland zijn Inspectigence met Alireza Alemi, Konekti met Lotte Vugs en Maarten van Asseldonk, RapAgra BV met Ronald de Bruijn, RetinaScope BV met Jan Boers, ScoutinScience with Gilles Meijer en Olivér Angyal en Watermelon met Alexander Wijninga en Charl Haas naar het Ruhrgebied gekomen.

Ecosysteem Ruhrgebied

De conferentie begon maandagavond 27 mei met een informele bijeenkomst in WERK X Startup Inkubator Bochum. Hier verwelkomde Jörg Kemna, CEO van BMR samen met zijn collega Frank Speer (manager internationalisering), de deelnemers. Ze wezen op de kansen die er liggen voor Nederlandse bedrijven in het Ruhrgebied. 

Lucie Gerresheim, Economisch Officer bij het Nederlandse Consulaat in Düsseldorf, vertelde wat het consulaat samen met het handelsnetwerk voor Nederlandse bedrijven in de regio kan betekenen. En Maurice Wulms van wuunder deelde de ervaring die hij heeft opgedaan met zakendoen in Duitsland.

Projectmanager bij ruhrHUB Mariana Ilic en Sarah Wurzer en Kevin Kessler van BRYCK lieten vervolgens zien hoe het ecosysteem van het Ruhrgebied in elkaar zit. De avond werd afgesloten met een netwerkborrel waar deelnemers verder konden netwerken.

Nederlandse scaleups op de ruhrSummt

Op dinsdag 28 mei begon de summit officieel met een reeks presentaties en discussies. Tijdens de paneldiscussie “Currywurst meets Frikandel” was er aandacht voor de culturele uitwisseling tussen Duitsland en Nederland.

Op de beurs bevond zich een International Town. Hier konden Nederlandse startups en bedrijven hun producten en diensten presenteren. De stand van Business Metropole Ruhr fungeerde als een hub voor netwerken en kennisuitwisseling. Bedrijven konden hier potentiële partners en klanten ontmoeten, evenals meer te weten komen over de nieuwste trends en ontwikkelingen in sectoren zoals cybersecurity, waterstoftechnologie, en gezondheidszorg.

Kansen voor Nederlandse Scale-ups

Frank Speer benadrukt de rol van de Innovation Bridge, een initiatief dat de zakelijke connecties tussen Nederland en het Ruhrgebied bevordert. “Met de Innovation Bridge versterken we al langere tijd de banden tussen Nederland en het Ruhrgebied,” zegt Speer. “Deze samenwerking heeft ons geholpen om duurzame en wederzijds goede relaties op te bouwen.”

Speer wijst op de vele voordelen die Nederlandse bedrijven kunnen halen uit het Ruhrgebied. “Voor elke Nederlandse scale-up valt hier in het Ruhrgebied veel te winnen. Dit soort evenementen vergroten je kansen op nieuwe business,” aldus Speer. “Als Business Metropole Ruhr kunnen wij je helpen om vanuit deze regio Duitsland en de wereld te veroveren.”

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
BMR Logo

Niet ver van de Nederlandse grens ligt het grootste B2C en B2B-gebied van Duitsland: het Ruhrgebied. Met 5,1 miljoen consumenten en 160.000 ondernemingen is de marktpotentie voor innovatieve Nederlandse bedrijven enorm. Prof. dr. Julia Frohne, CEO van de Businesse Metropole Ruhr:"Mit 248.000 studenten aan 22 Universiteiten en Hogescholen beschikt het Ruhrgebied over enorm veel talent. Een belangrijke factor voor het verder laten groeien van je bedrijf."