‘De problemen in Noordrijn-Westfalen lijken erg op Nederland’

Veel bijval afgelopen week voor de bijdrage van Andrea Walraven-Thissen over waarom de regering van Noordrijn-Westfalen is weggestemd. Lezer Nick Zwart heeft kritiek.

De bijdrage van Andrea Walraven-Thissen over de verkiezingen in Noordrijn-Westfalen vorige week kreeg veel bijval. Lezer Nick Zwart was het er niet mee eens en stuurde deze ingezonden brief.

Ook reageren?

  • redactie@duitslandnieuws.nl

Ingezonden: ‘Ik mis objectiviteit’

In de bijdrage van Andrea Walraven-Thissen mis ik ook wel een dingetje. Namelijk objectiviteit. In het hele artikel noemt zij alleen SPD en Grünen. De propaganda over het oplossen van de files heb ik in mijn dorp in Noordrijn-Westfalen ook gezien. Maar deze was toch echt van de CDU. Bizar, Andrea verwijt de regering dus dingen die afkomstig zijn van de oppositie. Duidelijk is dat er grote ontevredenheid is over de prestaties van de overheid. Maar jammer Andrea, er zullen veel meer NRW’ers zijn die zich rot ergeren aan de Stau dan aan de Sau. Zoals het in een democratie gaat is de file dan toch belangrijker dan de filet, het aangereden varken.

Overigens frappant hoezeer de ontevredenheid, door Andrea goed gesignaleerd, in NRW lijkt op die in Nederland. Hetzelfde. Lerarentekort, noem ze maar onderwijzers, in het lager onderwijs. Tekort in de kinderopvang. Tekort in de ouderenzorg. Niet in Nederland: tekort in de verzorging met mobiel internet. Maar Andrea, hoe zielig kun je zijn? Ik woon in een dorp zonder breedband internet. Mooi groen. Helaas geen wild, want veel te veel jagers. Verder prachtig. Ik wil niet weg. Als je 10 Gb internet wilt, dan verhuis je toch lekker weer naar je Vinexwijkje in Nederland?
Schönen Gruss aus dem Münsterland,

Nick Zwart

Reactie Andrea Walraven-Thissen:

Beste Nick,

Ik schreef een ervaringsbericht, prima dat jouw ervaring anders is! De files zullen nu vast aangepakt worden. Ik hoop dat men vooral iets aan het enorme aantal Baustellen gaat doen.

Dank dat je de tijd nam om het stukje te lezen en om te reageren.

Hartelijke groet,

Andrea

Daarom werd de regering van Noordrijn-Westfalen weggestemd

Lees hier de bijdrage van Andrea Walraven-Thissen:

Les voor de Bondsdagverkiezingen: daarom werd de regering van Noordrijn-Westfalen weggestemd

Lees ook:

Axel Hagedorn: Daarom wint Angela Merkel gewoon weer de verkiezingen

Dit moet je weten over de deelstaatverkiezingen in Noordrijn-Westfalen

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.