D-Talk: Duitse politiek – Wie wordt de nieuwe Merkel?

Schakel maandagavond 20.30 uur in bij de livestream D-Talk: Duitse politiek, waar we met experts vooruitblikken op het CDU partijcongres. Wie zijn de kandidaten, waar staan ze voor en wat betekent hun winst voor Nederland?

In een nieuw jaar vol onzekerheden staat één ding vast, na de Bondsdagverkiezingen zwaait Angela Merkel af na 16 jaar regeringsleider te zijn geweest. En komend weekend wordt duidelijker wie haar opvolgt tijdens het CDU-partijcongres. Schakel maandag 11 januari om 20.30 uur in bij de D-Talk Duitse politiek. 

Is Duitsland wel klaar voor een mannelijke bondskanselier? Dat grapje gaat al een tijdje rond, nu enkel mannen kandidaat staan voor de functie als partijvoorzitter. Wie zijn Laschet, Merz en Röttgen? En wordt de winnaar automatisch ook de Kanzlerkandidat? Lees dat in onze uitgebreide vooruitblik in deze nieuwsbrief Om meer achtergrond te bieden bij de ontwikkelingen in de Duitse politiek, videobellen we komende maandagavond vanaf 20.30 uur met experts over het CDU-partijcongres

Schakel maandag 11 januari om 20.30 uur in bij de D-Talk Duitse politiek.

  • René Cuperus, Senior Associate Research Fellow, Clingendael Instituut
  • Gijs Schumacher, Universitair Hoofddocent Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam
  • Carsten Brzeski, Global Head of Macro Research and Chief Economist Eurozone bij ING
  • Axel Hagedorn, Nederlands advocaat en Duitse Rechtsanwalt bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten, Amsterdam

Wees er live bij

Laat hier je e-mailadres achter, en we sturen je de link om bij het online gesprek aanwezig te zijn.

D-Talk: Duitse politiek

Om goed voorbereid te zijn, hier alvast wat huiswerk. Lees meer over Laschet, Merz en Röttgen. Wie zijn ze en wat willen ze?

Heet de volgende bondskanselier van Duitsland Friedrich Merz, Armin Laschet, Norbert Röttgen of wordt toch iemand anders de opvolger van Angela Merkel? De CDU kan op 15 en 16 januari uit 3 kandidaten kiezen, toch blijft een verrassing mogelijk.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.