Brabanders brengen expertise digitalisering medische sector naar MT Connect Neurenberg

Brabantse ondernemers uit de medische technologie bezoeken komende maand de internationale vakbeurs MT Connect in Neurenberg. In Zuid-Duitsland is veel interesse voor innovatie uit Nederland.

De Duitse gezondheidszorg loopt achter in de digitalisering van ziekenhuizen ten opzichte van bijvoorbeeld Nederland, tegelijkertijd barst het – zeker in Zuid-Duitsland – van bedrijven die op het allerhoogste niveau hightech oplossingen produceren voor de zorg.

Dat is een zeer interessant speelveld voor Nederlandse ondernemers die ook over de grens markten verkennen. De internationale vakbeurs MT Connect op 21 en 22 juni in Neurenberg is een plek waar die werelden samenkomen. Hier zijn fabrikanten, toeleveranciers en R&D-organisaties uit de medisch technologische industrie.

Het MedTech Summit congres vindt gelijktijdig plaats en is de ontmoetingsplek van markt en wetenschap, waar meer dan 1.000 internationale experts elkaar ontmoeten en kennis delen. Rondom de beurs en het congres doen bezoekers mee aan interactieve netwerksessies, maken ze kennis met nieuwe technologieën en producten, en nemen ze deel aan matchmaking tussen relevante bedrijven.

Digitalisering

Daarom organiseert de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) een bezoek voor ondernemers aan de beurs en het congres in Neurenberg, aangevuld met bedrijfsbezoeken en matchmaking. Bij het hele bezoek draait het om de digitalisering van de medische sector. In de delegatie reizen onder meer ontwikkelaars, systeemleveranciers, OEM’ers en dienstverleners mee. Zij zijn in Duitsland op zoek naar handelscontacten, kennisuitwisseling en technologische samenwerking.

De BOM organiseert samen met NBSO Stuttgart en de Duitse clusterpartners Forum MedTechPharma en Medical Valley een bedrijfsbezoekprogramma.

Follow-up

Het is niet voor het eerst dat Brabantse bedrijven uit de medische technologie afreizen naar de regio Neurenberg. Het is een vervolg op het koninklijk bezoek aan Beieren in april 2016 en de BOM MedTech ondernemersreis in december afgelopen jaar.

Duitslandnieuws begeleidt de komende weken de handelsreis inhoudelijk door middel van interviews, verhalen en impressies. Duitse experts en Nederlandse ondernemers komen daarbij aan bod.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:

Brabant en Zuid-Duitsland behoren tot de meest innovatie regio’s van Europa, onder meer op het gebied van medische technologie. Ze werken samen aan de ontwikkeling medische technologie door kennisuitwisseling en het verbinden van bedrijven en kennisinstellingen uit beide regio’s.

Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.