Ga naar inhoud

Live interview met Bondsdaglid Otto Fricke over het coalitieakkoord in Duitsland

De partijen die in Duitsland formeren voor een nieuwe regering (SPD, Groenen, FDP), presenteren woensdagmiddag hun coalitieakkoord in Duitsland.

Duitsland krijgt een regering met SPD, Groenen en FDP. Knipperen de verkeerslichten op groen, oranje of rood? Woensdagmiddag om 15.00 uur in Berlijn is de presentatie. Wat zijn de gevolgen voor Nederland? 

Live interview met Bondsdaglid Otto Fricke (FDP)

We horen het morgenochtend van Otto Fricke (FDP). Als woordvoerder financiën maakte hij persoonlijk deel uit van het onderhandelingsteam en weet dus als geen ander welke knopen er zijn doorgehakt.

Donderdag 25 november 2021 van 08.00 tot en met 08.30 uur

Derk Marseille interviewt FDP-Bondsdaglid Otto Fricke:

  • Wat staat er in het coalitieakkoord?
  • Wat zijn de gevolgen voor Nederland?

Kijk en luister live mee via de livestream. Na aanmelding krijg je de toegangslink toegestuurd

Voertaal Nederlands

BNR: Coalitieakkoord in Duitsland tussen SPD, Groenen en FDP

‘Tien weken hebben ze erover gedaan’, zegt Duitsland-correspondent Derk Marseille op BNR Nieuwsradio. “Dus ze hebben het snel gedaan. Het was ook zo aangekondigd, dus des te knapper dat het dan in de praktijk lukt. Er waren inhoudelijk best grote verschillen. We weten nog niet of dat bloedeloze compromissen zijn geworden of dat de Duitse regering nu tegen de Duitse industrie gaat zeggen: jullie moeten het echt anders gaan doen, wat wereldwijde impact zou kunnen hebben.”

Beluister de bijdrage hier

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.