Live interview met Bondsdaglid Otto Fricke over het coalitieakkoord in Duitsland

De partijen die in Duitsland formeren voor een nieuwe regering (SPD, Groenen, FDP), presenteren woensdagmiddag hun coalitieakkoord in Duitsland.

Duitsland krijgt een regering met SPD, Groenen en FDP. Knipperen de verkeerslichten op groen, oranje of rood? Woensdagmiddag om 15.00 uur in Berlijn is de presentatie. Wat zijn de gevolgen voor Nederland? 

Live interview met Bondsdaglid Otto Fricke (FDP)

We horen het morgenochtend van Otto Fricke (FDP). Als woordvoerder financiën maakte hij persoonlijk deel uit van het onderhandelingsteam en weet dus als geen ander welke knopen er zijn doorgehakt.

Donderdag 25 november 2021 van 08.00 tot en met 08.30 uur

Derk Marseille interviewt FDP-Bondsdaglid Otto Fricke:

  • Wat staat er in het coalitieakkoord?
  • Wat zijn de gevolgen voor Nederland?

Kijk en luister live mee via de livestream. Na aanmelding krijg je de toegangslink toegestuurd

Voertaal Nederlands

BNR: Coalitieakkoord in Duitsland tussen SPD, Groenen en FDP

‘Tien weken hebben ze erover gedaan’, zegt Duitsland-correspondent Derk Marseille op BNR Nieuwsradio. “Dus ze hebben het snel gedaan. Het was ook zo aangekondigd, dus des te knapper dat het dan in de praktijk lukt. Er waren inhoudelijk best grote verschillen. We weten nog niet of dat bloedeloze compromissen zijn geworden of dat de Duitse regering nu tegen de Duitse industrie gaat zeggen: jullie moeten het echt anders gaan doen, wat wereldwijde impact zou kunnen hebben.”

Beluister de bijdrage hier

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.