Online bijeenkomst: Benut je kansen in Duitsland in 2022

De nieuwe Duitse regering zet onder leiding van bondskanselier Olaf Scholz koers naar meer digitalisering en ambitieuze klimaatdoelen. Doe mee aan dit webinar en Benut je kansen in Duitsland in 2022.
kansen in Duitsland in 2022

Doe mee aan dit webinar en Benut je kansen in Duitsland in 2022.

De noodzaak voor digitalisering en strengere klimaateisen dwingen de Duitse industrie tot ingrijpende transities. In de zoektocht naar de juiste antwoorden kijkt de nieuwe generatie managers in Duitsland steeds vaker over de grens naar partners en nieuwe digitale businessmodellen.

Digitaal productienetwerk

Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven. Hier is een uitstekend digitaal verbonden productienetwerk in de industrie. Daardoor is Nederland zeer goed in staat om snel waarde toe te voegen op een veilige, energie efficiënte en integrale manier. Hoe kun je deze kansen benutten?

Ondernemersvereniging FME organiseert daarom samen met Koninklijke Metaalunie, FIER Automotive en RVO een online bijeenkomst waarin experts hun delen waar zij de kansen in Duitsland in 2022 zien en hoe je hierop in kunt spelen. 

Benut je kansen in Duitsland in 2022

Verschillende sprekers delen hun kennis en ervaringen op gebied van integraal samenwerken, zakelijke kansen benutten in Duitsland voor Nederlandse bedrijven.

Sprekers

  • Dagvoorzitter: Ulrike Nagel
  • Kansen op gebied van Smart Industry in Duitsland door Peter van Harten, Programmabureau Smart Industry
  • Digitaal samenwerken met Duitsers. Waar staan we en waar gaat het naartoe? Door Dennis van Dijk, Nijdra
  • Het verhaal achter de game-changing zonneauto, door Martijn Lammers, Lightyear
  • Succes door deelname Duitse beurzen door Jeroen Bleker, ELEO
  • Lancering Nederlandse thema Hannover Messe 2022 door Cordula van Klink, FME en Holland High Tech

Meld je aan voor deze online bijeenkomst op 16 december van 16.00 – 17.30 uur via Teams. Het webinar is bedoeld voor bedrijven die willen zakendoen met Duitsland

Hannover Messe 2022

‘Integrating Industries for a Smart Sustainable Future’

De Hannover Messe is de grootste techbeurs ter wereld. Hier ontmoeten de koplopers van de techsector elkaar. Komend jaar zou deze beurs plaatsvinden van 25 tot en met 29 april. Deze is door de organisatie vanwege corona-ontwikkelingen verplaatst naar later het jaar, waarschijnlijk begin zomer 2022. 

Nederland zal ook dit jaar weer opvallend aanwezig zijn. In 2022 positioneert de Nederlandse inbreng zich onder het overkoepelend thema ‘Integrating Industries for a Smart Sustainable Future’. Door deze gezamenlijke presentatie en het collectieve programma wil het Nederlandse bedrijfsleven laten zien hoe ze door (internationaal) nauw samen te werken slimme en duurzame oplossingen kunnen ontwikkelen.

Meer weten over deelname aan de Hannover Messe 2022? Stuur een e-mail naar: hannovermesse@fme.nl.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.