Hannover Messe 2022: onverwacht toch een fysieke beurs

De Hannover Messe 2022 gaat onverwacht toch door als fysieke beurs. Voor Nederlandse ondernemers de kans om Duitse bedrijven te ontmoeten.
Hannover Messe 2022

De doorgewinterde bezoeker van de Hannover Messe 2022 zal dit jaar even moeten wennen. Allereerst is de datum vanwege de coronapandemie verschoven van 30 mei tot en met 2 juni. Door het verschuiven van april naar de eerste week van juni, vindt de beurs toch fysiek plaats. Een groot verschil met vorig jaar, toen er een online editie werd georganiseerd. Ook is de indeling van de hallen anders is dan voorgaande jaren.

Grootste techbeurs ter wereld

De Hannover Messe is met 6.500 internationale exposanten de grootste technologische industriebeurs ter wereld. Jaarlijks trekt de beurs meer dan 200.000 bezoekers uit 70 landen. Veel Duitse ondernemers zullen deze beurs aangrijpen om hun zakenpartners weer fysiek te ontmoeten.

Integrating Industries for a Smart Sustainable Future

Nederland presenteert zich op de beurs onder de titel ‘Integrating Industries for a Smart Sustainable Future’. Met deze gezamenlijke presentatie en collectieve programma willen Nederlandse organisaties laten zien hoe ze door internationaal nauw samen te werken, integrale slimme en duurzame oplossingen kunnen ontwikkelen.

Samen met strategische partners in Duitsland en binnen Europa ontwikkelt de Nederlandse industrie geïntegreerde waardenetwerken die bedrijven in staat stelt om producten energie-efficiënt te maken, onderhouden en recyclen.

Deze waardeketens bieden Europa op belangrijke punten autonomie en technologisch leiderschap. Daarnaast willen de Nederlandse bedrijven laten zien dat ze een sterke en betrouwbare Sourcing Partner voor de Duitse industrie zijn, die kunnen ondersteunen bij de Duitse topthema’s digitalisering en verduurzaming.

Vanuit Nederland is de focus gericht op de thema’s:

  • Smart Industry
  • Energie 
  • Mobiliteit
  • Sleuteltechnologieën

Hannover Messe 2022: Kansen voor Nederlandse ondernemers

Dat biedt kansen voor Nederlandse techbedrijven. Nederland wil niet alleen handelspartner voor Duitsland zijn, maar ook technologie- en innovatiepartner.

Het Nederlandse paviljoen in hal 8 straalt uit dat Nederland hét partnerland is met oplossingen voor wereldwijde maatschappelijke uitdagingen. Bedrijven kunnen als exposant deelnemen aan het NL Paviljoen in hal 8. Bij voldoende belangstelling kan ook een paviljoen worden ingericht in hal 4 (Industrial parts and solutions).

Meer informatie en aanmelden

Organisatie
Het NL Paviljoen wordt georganiseerd door FME, Koninklijke Metaalunie, FIER Automotive in samenwerking met RVO, de Nederlandse ambassade in Berlijn en het consulaat-generaal in München.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Avatar foto

De Koninklijke Metaalunie is de grootste ondernemersvereniging voor het midden- en kleinbedrijf in de maakindustrie. De circa 15.000 leden hebben ongeveer 170.000 mensen in dienst en hebben een gezamenlijke omzet van ruim 30 miljard euro.