3 Kansen die de focus van de Hannover Messe 2022 op duurzaamheid en digitalisering biedt

Duurzaamheid en digitalisering zijn de grootste uitdagingen voor de industrie. Hannover Messe 2022 presenteert technologische oplossingen.

De Hannover Messe maakt dit jaar de comeback met een fysieke editie. De grootste industriebeurs ter wereld zet daarbij de grootste uitdagingen centraal: duurzaamheid en digitalisering. Dat biedt zeker 3 kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Duurzaamheid en digitalisering zijn volgens de Hannover Messe 2022 de grootste uitdagingen waar de industrie de handen voor uit de mouwen moet steken. Technische oplossingen voor problemen die wereldwijd spelen, staan centraal. Met deze focus kunnen Nederlandse bedrijven voor inspiratie zorgen bij de Duitse industrie.

Dit zijn de 3 redenen om de komende jaren met je technologische oplossing voor duurzaamheid en digitalisering te investeren in de Duitse markt.

1. Technologische oplossingen nodig voor duurzaamheid en digitalisering

De uitdagingen in Duitsland namelijk enorm, en dat signaal is de afgelopen jaren aangekomen in de directiekamers. Volgens CEO dr. Jochen Köckler van organisator Deutsche Messe AG staat de industrie voor de grootste transformatie sinds de industrialisatie. “Een klimaatneutrale productie bereiken we alleen met digitalisering, automatisering, innovatieve technologieën en regeneratieve energie. Deze trends zijn de aanjagers om de klimaatdoelstellingen te halen.”

Om de doelen te halen, is nauwe afstemming tussen de diverse technologische gebieden nodig, zegt Köckler. “Dit brengt ook de constructieve communicatie op gang tussen bedrijfsleven, politiek, wetenschap en maatschappij. Als Hannover Messe willen we hiervoor het platform zijn.”

2. Hannover Messe focust komende jaren op transitie

Al voor de coronacrisis werkte de Hannover Messe aan een nieuwe opzet om deze transformatie beter in beeld te brengen. De industrie verandert, en de Hannover Messe verandert mee, vertelt een woordvoerder. “De afgelopen jaren zijn de grenzen tussen de verschillende industriesectoren onderling en IT steeds diffuser geworden. Binnen de industrie is er volop sprake van digitale transformatie. Ook energietransitie is een steeds prominenter thema binnen de industrie. Bedrijven zoeken naar manieren om hun productieprocessen te vergroenen en te verduurzamen.”

Het centrale thema voor de Hannover Messe blijft de komende jaren Industrial Transformation. “De enige constante in de industrie is momenteel verandering. Daar spelen we met dit thema en de nieuwe, thematische indeling graag op in.”

Die permanente focus op verandering, biedt dus de kans aan Nederlandse ondernemers om een meerjaren strategie voor de Duitse markt te ontwerpen, om zo je technologische oplossing voor duurzaamheid en digitalisering klaar te stomen voor Duitsland.

3.

3. Profiteer van de Nederlandse inbreng op de de Hannover Messe

Je kunt aanhaken bij de inspanningen die al door het Nederlandse bedrijfsleven worden geleverd. Nederland presenteert zich op de beurs onder de titel ‘Integrating Industries for a Smart Sustainable Future’

Met deze gezamenlijke presentatie en collectieve programma willen Nederlandse organisaties laten zien hoe ze door internationaal nauw samen te werken, integrale slimme en duurzame oplossingen kunnen ontwikkelen. Bovendien sluit het naadloos aan bij het beursthema.

Het NL Paviljoen wordt georganiseerd door FME, Koninklijke Metaalunie, FIER Automotive in samenwerking met RVO, de Nederlandse ambassade in Berlijn en het consulaat-generaal in München. Zij presenteren zich als volgt: samen met strategische partners in Duitsland en binnen Europa ontwikkelt de Nederlandse industrie geïntegreerde waardenetwerken die bedrijven in staat stelt om producten energie-efficiënt te maken, onderhouden en recyclen.

Deze waardeketens bieden Europa op belangrijke punten autonomie en technologisch leiderschap. Daarnaast willen de Nederlandse bedrijven laten zien dat ze een sterke en betrouwbare Sourcing Partner voor de Duitse industrie zijn, die kunnen ondersteunen bij de Duitse topthema’s digitalisering en verduurzaming.

Vanuit Nederland is de focus gericht op de thema’s:

  • Smart Industry
  • Energie 
  • Mobiliteit
  • Sleuteltechnologieën

Kansen

Zie je nog meer kansen, mogelijkheden of heb je vragen? Mail de redactie: redactie@duitslandnieuws.nl

Meer informatie en aanmelden

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Avatar foto

De Koninklijke Metaalunie is de grootste ondernemersvereniging voor het midden- en kleinbedrijf in de maakindustrie. De circa 15.000 leden hebben ongeveer 170.000 mensen in dienst en hebben een gezamenlijke omzet van ruim 30 miljard euro.