Niederlande Nachrichten over Smart Industry tijdens Digitale Nederlands-Duitse Handelsweek 2021

Niederlande Nachrichten verzorgt het webinar Smart Industry/Industrie 4.0 tijdens de Digitale Nederlands-Duitse Handelsweek 2021
Digitale Nederlands-Duitse Handelsweek 2021

Crossborder platform Niederlande Nachrichten verzorgt het webinar ‘Smart Industry/Industrie 4.0’ tijdens de Digitale Nederlands-Duitse Handelsweek 2021 op woensdag 24 november tussen 16.00 – 17.00 uur.

Het webinar ‘Smart Industry / Industrie 4.0: Digitalisering als voorwaarde voor succesvolle grensoverschrijdende samenwerking’ maakt onderdeel uit van de Digitale Nederlands-Duitse Handelsweek 2021 van de Industrie- und Handelskammer (IHK) Mittlerer Niederrhein.

Praktijkvoorbeelden uit Nederland in Smart Industry/Industrie 4.0

Om mee te kunnen doen in de internationale concurrentiestrijd kunnen het Duitse en Nederlandse MKB niet anders dan investeren in digitalisering. In dit webinar deelt online platform Niederlande Nachrichten praktijkvoorbeelden van digitale samenwerking in de waardeketen tussen Duitsland en Nederland. Thema’s: digitaal samenwerken in de keten, productieverhoging door digitalisering, veilig data delen en digitale educatie voor vakmensen.  

Peter van Harten gaat in op deze praktijkvoorbeelden. Als directeur van ISAH GmbH en ambassadeur voor het Nederlandse Smart Industry programma zoekt hij voortdurend naar nieuwe mogelijkheden om de hightechindustrie in Duitsland en Nederland onderling te verbinden en te versterken. In het bijzonder om mkb-bedrijven bij hun digitale transitie te helpen.

Hoe dat in de praktijk werkt vertelt sales-directeur Berrie van de Burgt van kunststofbewerker BKB Precision uit Son. Hij ontwikkelt graag samen met Duitse ondernemers uit de hightechindustrie oplossingen voor complexe vraagstukken. Voor deze grensoverschrijdende innovatie is digitalisering cruciaal.  

Namens Niederlande Nachrichten leidt Derk Marseille het gesprek. Het crossborder platform deelt sinds 2018 wekelijks praktijkvoorbeelden over succesvolle grensoverschrijdende samenwerking tussen Duitsland en Nederland. Oprichter Marseille spreekt dagelijks met ondernemers uit beide landen over hoe digitalisering beide landen dichter bij elkaar kan brengen.

Digitale Nederlands-Duitse Handelsweek 2021 van 22-26 november

De organisatie is in handen van de IHK Industrie- und Handelskammer (IHK) Mittlerer Niederrhein. Beleidsmedewerker internationalisering Jörg Raspe was al erg enthousiast over voorgaande edities. “Bedrijven kunnen heel laagdrempelig informatie inwinnen over zakelijke kansen over de grens en komen via matchmaking direct in contact met andere ondernemers.”

De Digitale Nederlands-Duitse Handelsweek biedt vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de overheid, de politiek en de wetenschap de gelegenheid om kennis te maken met onderwerpen op het gebied van het zakendoen, actuele trends in de sector en grensoverschrijdende initiatieven en projecten.

De week staat dit jaar in het teken van content, georganiseerde digitale matchmakingsgesprekken en virtuele uitwisseling van 22 tot 26 november. Deelnemers uit beide landen krijgen de kans om in meer dan 15 webinars verdeeld over vier dagen te leren over onderwerpen als markttoegang, circulaire economie, kunstmatige intelligentie in de logistiek, grensoverschrijdende arbeid en Duits-Nederlandse succesverhalen. En nog veel meer.

Informatie en aanmelden

De Digitale Nederlands-Duitse Handelsweek 2021 van 22-26 november is een gratis evenement dat wordt georganiseerd door de IHK Mittlerer Niederrhein en haar partners. Meer informatie en aanmelden

De Digitale Nederlands-Duitse Handelsweek werd vorig jaar voor het eerst als virtuele variant op de bekende Duits-Nederlandse Handelsdag ontstaan, die al jarenlang elk jaar in het Borussia-Park in Mönchengladbach plaatsvond.

Naast de IHK Mittlerer Niederrhein, zijn ook Standort Niederrhein GmbH, de Duits-Nederlandse Handelskamer, Provincie Limburg, de vertegenwoordigingen van het Koninkrijk der Nederlanden in Duitsland, het Enterprise Europe Network (EEN), NRW.Global Business GmbH, IHK Aachen, Niederrheinische IHK Duisburg – Wesel – Kleve zu Duisburg en IHK Nord-Westfalen bij het event betrokken.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.