Podcast – Hoe Fastned het grootste laadstation van Duitsland kon openen

Een Duitse bakker met een Tesla zag brood in een groot laadstation voor elektrische auto's, in combinatie met een bakkerij. Samen met de Nederlandse exploitant Fastned opende hij het grootste laadstation van Duitsland

Laadstation exploitant Fastned opende onlangs het grootste laadstation van Duitsland in samenwerking met Tesla en een lokale bakker. In ‘De Top van Nederland’ op BNR Nieuwsradio een uitgebreid gesprek met Michiel Langezaal, topman van Fastned.

Podcasts

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws

In Duitsland wordt gekeken naar de ontwikkelingen rond elektrisch rijden in Nederland:

Veel grote steden in Europa worstelen met de slechte luchtkwaliteit. Het brengt bijvoorbeeld Amsterdam ertoe om per 2030 alle benzine- en dieselauto’s binnen de bebouwde kom te willen verbieden, enkel voertuigen die op een duurzame manier worden aangedreven zijn dan nog welkom. Het nieuwsbericht deed veel stof opwaaien. Toch denkt projectleider Frank Geerts van Flexpower dat het plan onder meer dankzij ‘zijn’ slimme laadpalen haalbaar is.

Projectleider Frank Geerts van Flexpower snapt de ophef heel goed. “Veel mensen associëren de auto met vrijheid, dit plan kan voor hen aanvoelen alsof je hen in hun vrijheden beknot.”

Maar juist door het project Flexpower denkt hij de angst weg te kunnen nemen. “Mensen willen ook een betere luchtkwaliteit in de stad, met onze slimme laadpalen kunnen we het beste uit twee werelden verenigen: de elektrische auto betekent schone lucht met behoud van de vrijheden die bij de auto horen.”

Wat de Amsterdamse ambitie in elektrisch rijden spannend maakt voor Duitsland

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.