Podcast – Bad Bentheim: altijd 10 minuten stil staan bij de Nederlands-Duitse grens

De trein van Amsterdam naar Berlijn staat altijd 10 minuten stil in grensplaats Bad Bentheim. Waarom eigenlijk, wilde het dochtertje van Derk Marseille weten. Samen met haar vader vraagt ze het aan de conducteur.

Zugwechsel! In Bad Bentheim moet er altijd een andere locomotief voor de trein, voordat hij door kan rijden naar respectievelijk Amsterdam of Berlijn. Die wisseling duurt maar liefst 10 minuten. Is dat niet een beetje ouderwets? Derk Marseille en zijn dochtertje gaan op onderzoek uit:

Bad Bentheim

Wat was er ook alweer mis met het perron van Bad Bentheim?

Bad Bentheim kennen we ook van het Nederlandse raadslid Peter Wiering:

FDP’er Peter Wiering wil Duitse tradities doorbreken in Bad Bentheim

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.