NL Paviljoen op de Hannover Messe 2024

De grootste industriële beurs ter wereld vindt dit jaar plaats van 22 tot en met 26 april in Hannover. Op stand D34 in hal 8 is het NL Paviljoen te vinden.
NL Paviljoen op de Hannover Messe

Op het NL Paviljoen – met het thema ‘Together for a smart and sustainable future’ zijn slimme oplossingen van Nederlandse bedrijven te vinden die bijdragen aan een klimaatneutrale en duurzame toekomst. Het startuppaviljoen is te vinden in Hal 17.

Bekijk het programma van het NL Paviljoen in Hal 8

Maandag 22 april: Opening NL Paviljoen

De waterstoftruck van VDL Groep wordt nog even blinkend schoon gepoetst door Adriaan Andringa van FME en Dennis Lepelaars van VDL ETG Projects B.V. en John Blankendaal en Renée Versteegde-Derks van Brainport Industries hebben al bezoek van Thomas Hahn van Siemens. Kortom, het NL paviljoen is klaar voor de Hannover Messe!

12:00 – 13:00 | Pitches van NL mede-exposanten

13:45 | Re-launch NXTGEN – Smart Connected Supplier Network (SCSN)
Samenwerking Topsector Hightech Systemen en Materialen (HTSM) en Topsector ICT

13:55 | Opening NL Paviljoen door Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaatbeleid

14:45 – 15:30 | Data spaces for Industry – Digital Product Passports as key enabling technology
Topsector ICT en Centre of Excellence for Data Sharing and Cloud presenteren Nederlandse innovatieve organisaties die digitale slimme industrie oplossingen ondersteunen.

Met bijdragen van de directeur-generaal Bedrijfsleven & Innovatie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, directeur Topsector ICT en vertegenwoordigers Nederlandse bedrijven. Gemodereerd door de directeur van Centre of Excellence Data Sharing and Cloud.

Dinsdag 23 april: Nederland als industrieel ecosysteem

10:15 – 11:00 | Waterstof voor zware voertuigen
Bijdragen door de directeur-generaal Bedrijfsleven & Innovatie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en managing director RAI Automotive Industry NL.

11:30 – 11:45 | Belang van de Nederlandse Nationale Technologie Strategie
Met bijdragen van de boegbeelden van Topsector Hightech Systemen en Materialen (HTSM), Topsector ICT en Topsector Chemie, secretaris-generaal ministerie van Economische Zaken en Klimaatbeleid en directeur Internationaal Ondernemen ministerie van Buitenlandse Zaken.

13:00 – 14:00 | Pitches van Nederlandse co-exposanten

13:00 – 15:00 | Rabo LIVE podcastserie

Rabobank maakte podcasts live vanaf het NL Paviljoen.

14:15 – 14:45 | Het belang van cyberinnovatie voor de energiesector – Een Nederlandse aanpak Discussie over het gebruik van digitalisering om de energietransitie te stimuleren met directeur Dcypher, directeur Business Development Emproof en vertegenwoordiger Topsector Energie (tbc), onder leiding van directeur Topsector ICT.

15:00 – 15:30 | Hoe data te laten werken voor next level Mittelstand
Discussie over het belang van het gebruik van data voor het Nederlandse en Duitse MKB (Mittelstand, Hidden Champions), cruciaal voor onze economie, om concurrerend te blijven. Bijdragen van CEO Schunk / voorzitter Platform Industrie 4.0, vertegenwoordiger LNI 4.0, ambassadeur Smart Industry programma en CEO Respourcly.

15:45 – 16:30 | Crossing borders: van startup tot scaleup
Discussie over de uitdagingen en mogelijkheden voor Nederlandse startups die overwegen uit te breiden naar Duitsland met secretaris generaal ministerie van Economische Zaken en Klimaatbeleid, startup & scaleup banker van Rabobank en CEO Superlight Photonics.

17:00 – 19:00 | Get in touch with the Dutch – NL party
Aangeboden door Rabobank. Meer informatie

Woensdag 24 april: Regionale samenwerking

10:30 – 11:30 | The Einstein Telescope – grensverleggend voor wetenschap, maatschappij en bedrijven België, Nederland en Noordrijn-Westfalen slaan de handen ineen om de bouw van dit grensoverschrijdende big science project te realiseren. Wat is dit enorme ondergrondse observatorium voor zwaartekrachtgolven? Waarom is het zo belangrijk? Wat levert het op? En welke kansen biedt het – in het bijzonder voor bedrijven?

Opening door secretaris generaal van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Gevolgd door inleidingen door Universiteit Maastricht, Nationaal Instituut voor Subatomaire Fysica (Nikhef) en discussie met vertegenwoordigers Nederlands ministerie van Economische Zaken en Klimaatbeleid, DEMCON, FEF Aachen GmbH en POM Limburg.

12:00 – 13:00 | Rondleiding op het NL Paviljoen (inschrijven via link)

13:00 – 14:00 | Pitches van Nederlandse mede-exposanten

16:00 – 17:00 | Nederlands-Duits netwerkevenement Hannover Messe

Borrel aangeboden door het Netherlands Trade & Innovate netwerk en de regionale ontwikkelingsmaatschappijen LIOF, Innovation Quarter, BOM, HORIZON, Oost NL en GO4EXPORT.

Bekijk de video van vorig jaar:

17:00 – 19:00 | Netwerkborrel op NL Innovatieplein (hal 17, stand A40) Ontmoet de Nederlandse startups en scaleups aanwezig in hal 17 en het internationale netwerk

Donderdag 25 april: Koninginnedag

09:00 – 10:15 | Matchmaking ontbijtsessie (hal 12, stand D15)

Gezamenlijk Matchmaking Ontbijt ‘Building Bridges for Innovation’, georganiseerd door de deelstaat Baden Württemberg, Canada en Nederland.

11:00 – 12:00 Queens in Tech: Groeiende diversiteit in de industrie

Discussie samen met:

  • Fabiènne Hendricks, kandidaat voor het Europees Parlement (VVD), voormalig hoofd talent bij Tata Steel
  • Ellen Veenemans, operationeel manager bij Ecoplant Sun Tracing Solar Systems – Annika Kunze, oprichter Annika Kunze Consulting, voormalig Manager Director Duitsland bij Zaptec

13:00 – 14:00 | Pitches van NL mede-exposanten

14:00 – 16:00 | B2B meetings (op aanvraag)

16:00 – 18:00 | B2B borrel (informele matchmaking)

Vrijdag 26 april: Koningsdag

10:00 – 13:00 | Viering Koningsdag

12:00 – 13:00 | Rondleiding op het NL Paviljoen (inschrijven via link)

13:00 – 14:00 | Pitches van NL mede-exposanten

Niederlande Nachrichten

Lees de Duitstalige artikelen die op Niederlande Nachrichten verschenen in aanloop naar de Hannover Messe.

Wie Deutschland und die Niederlande sich gegenseitig in der Hightech-Innovation fördern

Wenn sich am 22. April die Tore der Hannover Messe öffnen, ist es bereits 10 Jahre her, seit die Niederlande das erste Mal als Partnerland auf der Messe vertreten waren. Seitdem haben sich die Beziehungen zwischen Deutschland und den Niederlanden deutlich vertieft, sagt der Vorsitzende von Holland High Tech, Marc Hendrikse. „Wir profitieren von den Stärken des jeweils anderen, um die Herausforderungen der großen Umwälzungen gemeinsam zu bewältigen.“

Siebdruckmaschinen-Spezialist will grüne Wasserstoffproduktion rentabel machen

Wie kann SPGPrints als Spezialist für Siebdruckmaschinen eine wichtige Rolle dabei spielen, die Produktion von grünem Wasserstoff rentabel zu machen? Im NL-Pavillon (Halle 8, D34) auf der Hannover Messe zeigen Jurgen Westerhoff und Marcel Everaars, dass der Umstieg auf erneuerbare Energien sehr sinnvoll ist.

Community für souveränen Datenaustausch bringt Branchen und Länder zusammen

Wie können deutsche und niederländische Hightech-Hersteller ihre Daten sicher und souverän austauschen? Auf der Hannover Messe bringt das Centre of Excellence for Data Sharing & Cloud (CoE-DSC) Initiativen aus verschiedenen Branchen und Ländern zusammen.

Brainport Industries präsentiert Stärke des Hightech-Ökosystems auf der Hannover Messe

Führende deutsche Partner kennen die Stärke des Hightech-Ökosystems Brainport Industries. Auf der Hannover Messe 2024 konzentriert sich das Netzwerk auf die Stärkung der Zusammenarbeit innerhalb der Kette.

Niederlande investieren 351,6 Millionen Euro in die technische Bildung

Die weltgrößte Industriemesse, die Hannover Messe 2024, wird Hunderttausenden von Besuchern die neuesten technischen Innovationen präsentieren. Für die „Platform Talent voor Technologie“ (PTvT, Dutch National Platform Science & Technology) ein guter Zeitpunkt, um auf die Bedeutung der technischen Bildung hinzuweisen.

Schnellere Markteinführung dank einzigartiger Kombination aus Erfindung und Herstellung von Produkten

Auf der Hannover Messe 2024 stärkt das Industriedesign- und Ingenieurbüro PEZY Group seine Beziehungen zu den Kunden mit dem Schwerpunkt auf zirkulärem und intelligentem Design. “Unsere Erfahrung in der Konzeption und Herstellung von Produkten bietet eine kürzere ‘Time-to-Market’.”

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Holland High Tech

Holland High Tech staat voor de topsector High Tech Systemen en Materialen. In dit ecosysteem werken bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden intensief samen aan innovaties.

Teams van experts ontwikkelen binnen Holland High Tech in 15 roadmaps (sleutel)technologieën die structurele oplossingen bieden voor uitdagingen op het gebied van klimaat, duurzaamheid, gezondheid, veiligheid en mobiliteit.