Duits-Nederlandse vooruitzicht 2023 met Otto Fricke en Carsten Brzeski

FDP-Bondsdaglid Otto Fricke en ING-hoofdeconoom Carsten Brzeski bespreken de Duits-Nederlandse vooruitblik 2023.

Tijdens het online event Duits-Nederlandse vooruitzicht 2023′ van de DNHK op 13 januari, blikken FDP-Bondsdaglid Otto Fricke en ING-hoofdeconoom Carsten Brzeski vooruit op 2023.

Wat staat ons te wachten in 2023? Hoe krijgen de grote thema’s van 2022 zoals de oorlog, inflatie, arbeidskrachtentekort, de energiecrisis en de aanhoudende problemen in de toeleveringsketen komend jaar een vervolg? Deze onderwerpen brachten ondernemers vele uitdagingen en bepaalden grotendeels de agenda van de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK).

Wat de vooruitzichten zijn van volgend jaar? Dat bespreken FDP-begrotingsdeskundige en Nederland-kenner Otto Fricke en hoofdeconoom van ING Bank Carsten Brzeski samen met DNHK-directeur Günter Gülker op 13 januari. Tijdens dit economisch vooruitzicht, bespreken ze hun politieke en economische verwachtingen voor 2023.

De DNHK hoopt op interactieve deelname van ondernemers en is benieuwd naar hun visie op het nieuwe jaar. “Elke crisis biedt namelijk ook kansen. Dit geldt met name voor de Duits-Nederlandse samenwerking. Die mogelijkheden willen wij graag samen bespreken tijdens deze online lunchbijeenkomst.” 

Bij het aanmelden voor het online event ‘Duits-Nederlandse vooruitzicht 2023‘ kunnen ondernemers hun vraag of statement vooraf indienen.

Duits-Nederlandse vooruitzicht 2023

Over de sprekers:

Carsten Brzeski is hoofdeconoom bij ING Bank. Hij houdt zich vooral bezig met economische en politieke ontwikkelingen in Duitsland en de eurozone, waaronder het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB).

Hij begon zijn carrière bij ING in het Brussels Economic Research Team in 2008. Sinds 2019 is Brzeski een JFK Memorial Policy Fellow aan Harvard University en lid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken van de Nederlandse regering en het parlement.

Otto Fricke is de woordvoerder begrotingsbeleid van de FDP-fractie in de Bondsdag. Fricke is sinds 2022 voorzitter van de Duits-Nederlandse parlementaire groep.

Het doel van deze werkgroep is het versterken van persoonlijke contacten met parlementariërs uit Nederland. In 2020 ontving Fricke het Kruis van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland voor zijn vrijwilligerswerk.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
DNHK

De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) is met meer dan 1.500 leden het grootste Nederlands-Duitse zakennetwerk en ondersteunt al 115 jaar ondernemingen bij hun activiteiten op de buurmarkt.