Chillventa 2022: Duurzaamheid de trend in koudetechniek en klimaatbeheersing

Voor de internationale experts staat duurzaamheid centraal tijdens de vakbeurs Chillventa 2022 in de hallen van NürnbergMesse.  
Chillventa 2022

Van felbegeerde warmtepompen tot en met energie-efficiëntie in koudetechniek en klimaatbeheersing. Voor de internationale experts staat duurzaamheid centraal tijdens de vakbeurs Chillventa 2022 (11-13 oktober 2022) in de hallen van NürnbergMesse.  

Alle internationale experts in koudetechniek en klimaatbeheersing, ventilatie en warmtepompen zijn dit jaar te vinden op de Chillventa 2022 van 11-13 oktober in de hallen van het beurscomplex in Neurenberg. De tweejaarlijkse vakbeurs brengt meer dan 800 experts en meer dan 35.000 bezoekers uit de hele wereld bij elkaar. 

Door de pandemie moest de Chillventa de 2020-editie overslaan. De branche kijkt daarom extra uit naar dit jaar, vertelt Elke Harreiß, afdelingsmanager Chillventa bij NürnbergMesse. “Je merkt duidelijk dat de branche elkaar weer persoonlijk wil ontmoeten, kennis uit wil wisselen en behoefte heeft aan netwerken. We verwachten dit jaar bezoekers uit maar liefst 40 landen.” 

Duurzaamheid staat centraal tijdens Chillventa 2022

De Chillventa staat bekend als internationale trendbarometer in de koudetechniek en klimaatbeheersing, zegt Harreiß. “Zowel in het voorprogramma als op veel stands van exposanten ligt in 2022 de nadruk op duurzaamheid.” Daarnaast worden andere trendtopics aangehaald: algemene energie-efficiëntie van koelsystemen, circulaire economie, binnenluchtkwaliteit, indirecte koeling, digitalisering en IT-security.

Ook in Duitsland zijn er grote zorgen over de stijgende energieprijzen, waardoor de vraag naar de warmtepomp als alternatief enorm is gestegen. Verder zijn koudetechniek en klimaatbeheersing door de extreem warme zomers een veelbesproken thema. De Chillventa geeft de nodige antwoorden en oplossingen die in de markt reeds voorhanden zijn en die nog in de ontwikkelingsfase zitten.

Digitalisering koudetechniek en klimaatbeheersing

Bij alle aspecten binnen de koudetechniek en klimaatbeheersing speelt digitalisering een grote rol. Omdat veel installatiebedrijven er nog mee worstelen, organiseert de Chillventa 2022 een forum met betrekking tot de digitalisering van de koude- en klimaattechniek. Speciale aandacht wordt besteed aan het digitaliseren van het magazijnbeheer, het online bestellen van onderdelen en digitale offertes.

Ook worden digitale hulpmiddelen voor installateurs steeds belangrijker. Technici hebben projectinformatie zoals foto’s, plannen, instructies en schetsen bij zich op hun smartphone of tablet. En digitale tools voor het meten van bijvoorbeeld een badkamer waarbij de data direct gedeeld worden met de planningsafdeling, zijn common sense. Ook dit aspect wordt op de Chillventa uitgediept.

Nederlandse inbreng op de Chillventa

De Chillventa in Neurenberg trekt ook deze editie diverse bedrijven uit Nederland. Dit jaar zijn dat

Chillventa 2022

De Chillventa 2022 vindt plaats van 11-13 oktober 2022 in de hallen 4 t/m 9 van de NürnbergMesse in Neurenberg.

Stuur voor meer informatie over de Chillventa 2022 of andere beurzen van de NürnbergMesse een mailtje aan info@beechbp.nl. Jacqueline Poppe van Beech Business Promotion BV, de officiële vertegenwoordiging van de NürnbergMesse in Nederland helpt graag verder.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Nürnberg Messe logo

De Nürnberg Messe is één van de 15 grootste beursbedrijven ter wereld. Jacqueline Poppe van Beech Business Promotion BV is de officiële vertegenwoordiging van de NürnbergMesse in Nederland.