Hydrogen Dialogue 2022: Nederlandse waterstofsector op verkenning naar Beieren

De Hydrogen Dialogue 2022 van de NürnbergMesse is voor de waterstofsector dé plek om hun kansen in Duitsland te verkennen.
HYDROGEN DIALOGUE 2022

Voor de transitie naar een fossielvrije industrie, zoekt Beieren naar betrouwbare partners die groene waterstof kunnen leveren. De Hydrogen Dialogue 2022 in Neurenberg is voor de Nederlandse waterstofsector daarom dé plek om hun kansen in Zuid-Duitsland te verkennen. 

Dat Nederland en Duitsland elkaar veel te bieden hebben op het gebied van waterstof is de afgelopen jaren alleen maar duidelijker te worden. Het zwaartepunt voor deze samenwerking ligt vooralsnog met name in Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen, Hamburg, Bremen en Sleeswijk-Holstein. Maar hoe zit het eigenlijk in Zuid-Duitsland?

Een van de belangrijke thema’s voor de Hydrogen Dialogue Summit & Expo op 21 en 22 september in Neurenberg in Neurenberg is de Europese waterstofinfrastructuur en de rol van waterstofimport. De industrie in Beieren en Baden-Württemberg heeft een grote energiebehoefte en nog onvoldoende capaciteit om zelf genoeg groene waterstof te genereren. 

Het gaat niet alleen om waterstofinfrastructuur en import, maar ook om de uitwisseling over technologie. Beieren is van oudsher een sterke economische regio in Europa met een sterke (automotive) industrie.

Nederlandse delegatie en stand op de Hydrogen Dialogue

Het komt voor de Nederlandse waterstofsector dus goed uit dat de NürnbergMesse de Zuid-Duitse én internationale waterstofbranche bij elkaar brengt om deze thema’s te bespreken. De Nederlandse delegatie gebruikt het congres bovendien als verkennend bezoek in aanloop naar een handelsmissie met betrekking tot waterstof die later dit jaar op het programma staat.

Ook op het beursgedeelte van de Hydrogen Dialogue is de Nederlandse interesse te zien. In Hal NCC-Mitte Stand 2-12 is een stand van de diverse Nederlandse partijen onder de vlag van de Nederlandse ambassade. Hier staat onder meer het Elektrolyser-Makersplatform NL (FME) en Resato Hydrogen Technology en HyDevCo.

De Nederlandse aanwezigheid op de Hydrogen Dialogue heeft als doel het contact met Duitse bedrijven en belangenpartijen in de waterstofsector te versterkten, aldus de delegatie. “Dit dient als opmaat voor de Economische Missie Groene Waterstof naar Beieren.”

Nederlandse inbreng in Neurenberg

Tijdens het congres vertellen vertegenwoordigers van de havens van Groningen en Amsterdam over de laatste ontwikkelingen van waterstof in Nederland. Ook de nieuwe consul-generaal voor Nederland in München Annelies Faro onderzoekt in Neurenberg hoe ze Beieren en Nederland beter kan verbinden. Zo neemt ze deel aan een lunch met de deelstaatsminister voor economie en energie in Beieren Aiwanger en CEO’s van grote Duitse spelers.

Medeorganisator van de Hydrogen Dialogue is Zentrum Wasserstoff.Bayern (H2.Bayern). Dit centrum zal een belangrijke rol spelen in de organisatie van een waterstofmissie met een Nederlandse minister aan Beieren. Nadere details worden later bekend gemaakt. Vanuit Nederland is het Elektrolyser-makersplatform hierbij betrokken. 

Duitsland en Nederland werken steeds nauwer samen om de uitdagingen van de energietransitie aan te pakken. Een goed voorbeeld is de innovatiemissie Batterijtechnologie naar Duitsland in oktober. En in november wordt er veel Nederlandse inbreng verwacht tijdens de HySummit in Noordrijn-Westfalen. 

Hydrogen Dialogue 2022

De Hydrogen Dialogue Summit & Expo vindt op 21 en 22 september plaats in de NürnbergMesse in Neurenberg. 

Stuur voor meer informatie over de Hydrogen Dialogue of andere beurzen van de NürnbergMesse een mailtje aan info@beechbp.nl. Jacqueline Poppe van Beech Business Promotion BV, de officiële vertegenwoordiging van de NürnbergMesse in Nederland, helpt graag verder.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Nürnberg Messe logo

De Nürnberg Messe is één van de 15 grootste beursbedrijven ter wereld. Jacqueline Poppe van Beech Business Promotion BV is de officiële vertegenwoordiging van de NürnbergMesse in Nederland.