GO4EXPORT: Nederlandse toeleveranciers op zakenmissie naar FMB 2022

Oost NL organiseert samen met GO4EXPORT-partners een zakenmissie naar de FMB 2022 van 12-13 oktober. Aanmelden is nog mogelijk.
FMB 2022

Op twee uur rijden vanuit Oost-Nederland ligt de Ostwestfalen-Lippe (OWL), een regio waar het wemelt van de interessante hightechbedrijven zoals zeker 800 machinebouwers.

De meest efficiënte manier om met die ondernemers kennis te maken is het bezoeken van de toeleverbeurs FMB in Bad Salzuflen op 12-13 oktober 2022. GO4EXPORT organiseert daarom al jaren een om in twee dagen de regio goed te leren kennen. (Aanmelden kan hier).

Bekijk de video: deelnemers over de FMB

Deelnemers aan de zakenmissie naar de FMB in 2021 vertellen wat het bezoek hen opleverde:

Aan het hoofd van die delegatie staat Hans Brouwers, hij is ambassadeur voor Hightech & Industrie Oost Nederland. De reis is een samenwerking van Oost NL en haar GO4EXPORT-partners Verenigde Maakindustrie Oost Nederland (VMO), RCT Gelderland, MKB Trade Office Deventer, Kennispoort Regio Zwolle en Koninklijke Metaalunie. Samen met lokale Duitse partners NRW.Bank en Kreis Lippe is het programma samengesteld.  

Naast het beursbezoek met matchmaking, staan onder meer bedrijfsbezoeken aan Pfeifer & Langen (Lage), Weidmüller (Detmold) en DMG Mori (Bielefeld) op het programma.

Zelfde mentaliteit in OWL als in Oost-Nederland

Brouwers ziet veel overeenkomsten tussen Ostwestfalen-Lippe en Oost-Nederland (provincies Gelderland en Overijssel) zijn. “We kennen veel stabiele familiebedrijven met een goede hightech, en we hebben gemerkt dat bedrijven elkaar goed aanvullen.” Ook de mentaliteit past, ziet Brouwers. “We houden niet van gewichtigdoenerij, we zijn nuchter en praktisch.”

De Zuliefermesse Maschinenbau Bad Salzuflen is de grootste toeleveranciersbeurs voor de maak/hightech industrie in Europa. Bij deze beurs zijn key-players als Miele, Claas, Phoenix en nog vele wereldspelers en ‘hidden champions.’ aanwezig.

FMB 2022 – Meer informatie en aanmelden

Meer weten over de trip naar de FMB Zuliefermesse Maschinenbau Bad Salzuflen, neem dan contact op met Hans Brouwers (hans.brouwers@oostnl.nl) en/of Petra Deterink (petra@vmo.nl) of uw eigen contactpersoon.

Bekijk het programma en meld je aan via Oost NL/GO4EXPORT

Andere Nederlandse initiatieven op de FMB 2022

De zakenmissie van Oost NL/GO4EXPORT naar de FMB 2022 is niet het enige Nederlandse initiatief op de toeleverbeurs. De Koninklijke Metaalunie heeft een eigen Holland-Paviljoen met zeker 9 deelnemende bedrijven. Ook de VMO heeft samen met Duitse partners een gemeenschappelijke stand. En regionale ontwikkelingsmaatschappij BOM Brabant zorgt ervoor dat er ook Nederlandse inbreng is van buiten Oost-Nederland.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Avatar foto

Internationaal denken en doen onder één naam #GO4EXPORT Mogelijk gemaakt door samenwerkende partijen in de provincies Overijssel en Gelderland.