D-Talk – Waarom de Duitse industrie vol inzet op de productie van batterijen

Niet alleen Volkswagen wil zes 'gigafabrieken' voor batterijen neerzetten in Europa. Vanuit de hele Duitse industrie ontstaan nu initiatieven rond batterijentechnologie, vertelt directeur Günter Gülker van de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) in de nieuwe D-Talk.
Productie batterijen

De Duitse industrie zit volop in de omslag naar elektromobiliteit, en hierdoor wordt er volop in de productie van batterijen en batterijtechnologie geïnvesteerd. Dat is alleen al te zien aan de 70 elektrische automodellen van Duitse makelij die nu op de markt zijn gekomen. Volkswagen wil bijvoorbeeld nu 6 gigafabrieken door heel Europa neerzetten, om in eigen huis batterijen te kunnen produceren.

Dat is het thema van de nieuwe D-Talk. In deze videoserie van Duitslandnieuws.nl en de Duits-Nederlandse Handelskamer behandelen experts relevante achtergronden bij het nieuws. De onderwerpen zijn gericht op ondernemers en beleidsbepalers voor wie Duitsland van doorslaggevend belang is.

In deze aflevering van D-Talk praten moderator Derk Marseille en directeur Günter Gülker van de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) over waarom de Duitse industrie nu vol inzet op de productie van batterijen.

Bekijk de nieuwe aflevering van D-Talk:

Productie van batterijen door de Duitse industrie

Tesla bouwt de grootste batterijfabriek bij Berlijn, Volkswagen volgt. En ook andere fabrikanten zijn bezig met hun eigen stappen. Het interessante hiervan is dat veel investeringen weer binnen Europa gedaan worden, aldus Gülker. “Dit is ook een uitdaging en een kans voor Nederlandse toeleveranciers.” Nederland is al vroeg begonnen met e-mobility. “We hebben dus veel kennis in huis, bijvoorbeeld over batterij-architectuur en software.”

Eerdere afleveringen van D-Talk

Zowel in Duitsland als in Nederland wordt volop geïnvesteerd in waterstof

Bekijk eerdere afleveringen:

Waterstof is de nieuwe technologie waar Duitsland en Nederland de komende jaren elkaar goed kunnen versterken, stelt de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK). In de nieuwe D-Talk vertelt DNHK-directeur Günter Gülker hoe je daar op kunt inspelen. “Samenwerken is noodzakelijk.”

Veel landen werken aan een klimaatneutrale energievoorziening, en daarbij wordt waterstof gezien als de gamechanger. Het biedt bovendien volop kansen voor de Duitse en Nederlandse industrie om elkaar verder te helpen. Omdat de buurlanden allebei elementen in huis hebben die elkaar aanvullen.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.