Podcast – Wat blijft er over van de beroemde Berlijnse Technoszene nu corona de clubs dicht houdt

Verliest Berlijn z'n beroemde en beruchte Technoszene door corona? Derk Marseille praat met de Nederlandse dj en event organisator Armando Ruiz Martinez.

Parijs heeft het Louvre, Londen het British Museum en Berlijn heeft Berghain: inderdaad een techno-disco. Normaal gesproken trekt de Duitse hoofdstad jaarlijks honderdduizenden toeristen speciaal voor de partyscene. Maar door corona zijn alle clubs al maanden dicht en daar lijkt geen verandering in te komen zo lang er geen vaccin is.

De muziekbranche staat op omvallen. In het Duits wordt dat omschreven als “das große Clubsterben

Meer podcasts

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws

Hoe techstartups de muziekindustrie kunnen veranderen

Er komt maar weinig innovatie uit de muziekindustrie zelf. Derk Marseille spreekt drie mannen die elk op hun eigen manier via startups in de musictech het roer willen omgooien.

Hoe ziet het internationale startuplandschap in de muziekindustrie er eigenlijk uit en waar gaat het naartoe? Waarom komt er zo weinig innovatie uit de muziekindustrie zelf? Welke startups doen het goed in de ogen van investeerders en wat kan je leren van succesvolle bedrijven? Is kapitaal het belangrijkste voor een startup om te slagen?

Deze en andere vragen besprak Derk Marseille deze week als panelleider met experts van één van ’s werelds grootste muzieklabels, de unieke Europese musictech incubator en de eerste Duitse musictech accelerator. Het gesprek vond plaats tijdens de conferentie Most Wanted Music 2017 in Berlijn.

Podcast – Hoe techstartups de muziekindustrie kunnen veranderen

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.