Podcast – Waarom populisme in Duitsland steeds groter groeit

Het politieke midden in Duitsland verdwijnt langzaam maar zeker. Vooral het rechts-populisme en rechts-extremisme rukt op. Dat concludeert de Friedrich Ebert Stiftung in zijn meest recente onderzoek. Derk Marseille vertelt erover op BNR Nieuwsradio.

BNR-correspondent Derk Marseille: “Duitsland gaat steeds dichter op het populisme zitten, blijkt uit het onderzoek. Bijna 42 procent van de Duitse bevolking zegt zich aangetrokken te voelen tot het rechts-populisme. In vergelijking met drie jaar geleden spreekt één procentpunt meer zich uit voor rechts-extremisme.”

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.