Podcast – Waarom deze Nederlandse 3D-printer startup vooral Duitse klanten heeft

De Limburgse startup ReprapUniverse valt op met de eerste platenspeler ter wereld die volledig met een 3D-printer is gemaakt. CEO Richard Achatz vertelt waarom zijn klanten voor 90% uit Duitsland komen.

Kerkrade is sterk in 3D-printing en dat heeft alles te maken met met de daar gevestigde Qeske community, een ontwikkelplatform dat bedrijven en onderwijs met elkaar verbindt. Een prominent deelnemer isĀ Richard Achatz met zijn startup ReprapUniverse waarmee hij 3D-printers ontwikkelt en produceert. In Berlijn toont hij zijn nieuwste vinding; ’s werelds eerste geheel 3D-geprinte platenspeler.

Streekgenoot Bert Peels van Lenco nam hem mee naar de IFA in Berlijn, voor dit bedrijf is de platenspeler gemaakt. Voor Achatz is de Duitse markt erg belangrijk, zo’n 90% van zijn klanten is Duits. En dat heeft volgens hem echt niet alleen te maken met de kleine afstand naar de grens.

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/podcast6

Podcast

Luister naar andereĀ podcasts van Duitslandnieuws.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.