Win kaarten voor Elsevier-lezing van Duitse minister Peter Altmaier

Win kaarten voor de lezing met de Duitse minister van Economie en Energie, Peter Altmaier (CDU). Hij verzorgt op donderdagavond 6 september in Diligentia te Den Haag de HJ Schoo-lezing van Elsevier Weekblad. Duitslandnieuws mag 5 gratis kaarten weggeven.

Zodra Angela Merkel in het nauw komt, een moeilijk dossier heeft, of het publieke debat wil beïnvloeden, dan kan ze altijd rekenen op ‘Allzweckwaffe‘ Peter Altmaier. De huidig minister van Economische Zaken en Energie haalde al vele kastanjes uit het vuur voor zijn bondskanselier, van de eurocrisis tot aan de vluchtelingencrisis en de Seehofer-crisis.

Als minister van Milieu moest hij de Energiewende redden, als fractiesecretaris de CDU-Bondsdagleden op één lijn krijgen, als kabinetschef kreeg hij de eindverantwoording voor het oplossen van de vluchtelingencrisis toen de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken De Maiziere er niet meer uitkwam en vanuit al die functies is hij een graag geziene gast in talkshows om het beleid van Merkel te verdedigen. Ook is hij steun en toeverlaat voor de CDU-leider bij taaie onderhandelingen.

Peter Altmaier spreekt vloeiend Nederlands

Altmaier spreekt en twittert daarnaast ook graag in het Nederlands. Zo was hij in 2012 al eens te gast bij tv-programma Buitenhof. Maar ook op bijeenkomsten op de Nederlandse ambassade of bij de ambassadeur schakelt hij moeiteloos over in de taal die de Saarlander oppikte toen hij in Brussel werkte.

Hij heeft warme banden met Nederland, dat laat deze tweet zien tijdens de Erdogan-crisis in 2017.

Als minister van Economische Zaken speelt hij nu een belangrijke rol in de poging tot het afwenden van een handelsoorlog met de Verenigde Staten.

De altijd goedlachse minister maakt met regelmaat grappen over zijn eigen gewicht, boulevardblad Bild meldt zelfs dat hij de afgelopen maanden 28 kilo is afgevallen.

Win kaarten voor lezing van Peter Altmaier

Peter Altmaier verzorgt de tiende HJ Schoo-lezing van Elsevier Weekblad. De invloedrijke CDU-politicus spreekt donderdagavond 6 september in Diligentia te Den Haag. De HJ Schoo-lezing is een jaarlijks terugkerende politieke lezing, ter ere van voormalig hoofdredacteur HJ Schoo.

U kunt kaarten winnen! Stuur uiterlijk 12 augustus een mail naar info@duitslandnieuws.nl en maak kans op 1 van de 5 vrijkaarten!

U wordt per mail op de hoogte gebracht van de uitslag.

Blijf op de hoogte via de Duitslandnieuws Nieuwsbrief

Mis het niet! Via onze wekelijkse nieuwsbrief delen we de nieuwste acties, relevante events en nieuws en achtergronden rondom de handelsrelatie tussen Nederland en Duitsland.

Ik schrijf me in op de nieuwsbrief

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.