Duits-Nederlands omroepen zetten samen tv-programma op

Grensoverschrijdende televisie die tegelijkertijd in beide landen loopt is er nog niet zoveel. Maar RTV Drenthe en de regionale omroep in Lingen proberen het nu met een nieuwe zomerserie.

TV Drenthe is een nieuw televisieprogramma Ohne Grenzen – Zonder Grenzen. De programmamakers zoeken letterlijk de grens op. Bijzonder is dat het programma zowel in Nederland en Duitsland wordt uitgezonden.

In de eerste aflevering staat het thema cultuur centraal. RTV Drenthe-presentator Wolter Klok is in het Duitse R├╝tenbrock. Hij bezoekt onder meer een slager die veel Nederlanders over de vloer krijgt. Zij slaan er massaal goedkoop vlees in. Ev1.tv-presentatrice Anika M├Âllmann is in Emmen. Zij verbaast zich over de snackautomaten, die ze in Duitsland niet kennen.

Uitgezonden afleveringen op een rij

Afspeellijst:

TV Drenthe

De uitzendingen van Ohne Grenzen – Zonder Grenzen zijn deels in het Nederlands en deels in het Duits. Het programma wordt bij TV Drenthe elke twee weken uitgezonden op woensdag vanaf 17.30 uur. Het programma is diezelfde dag ook te zien op het Duitse ev1.tv.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.