De winter komt er aan, wie moeten we spreken?

De winter komt er aan! Wij zijn op zoek naar Nederlanders die juist in de winter een bijzondere band hebben met Duitsland.

De winter komt er aan. En veel Nederlanders hebben een bijzondere band met Duitsland zodra het kouder wordt. Wij vinden het leuk om met u daarover te spreken en uw verhaal te delen.

Wie zoeken we?

Vooral Nederlanders met bijzondere verhalen.

Denk aan:

  • Nederlanders die veel in Duitsland zijn om hun favoriete wintersport op professioneel of semi-professioneel niveau beoefenen. Wat maak je mee, wat leer je over Duitsland? We zijn benieuwd! (Een leuk voorbeeld van zo’n Nederlander delen we hieronder)
  • Veel landgenoten trekken de komende maanden voor wintersport naar Duitsland. Wie zijn de meest gastvrije Nederlanders die daar hun landgenoten opvangen in hun hotel of gastenverblijf? Bij welke Nederlander kan je het beste leren skiën of snowboarden of maakt op een andere manier van uw wintersport een feestje?
  • Duitsland barst van de kerstmarkten en dat trekt natuurlijk ook veel Nederlanders. Heb je een kraam of bent je op een andere manier bij de Duitse kerstmarkten betrokken? We zijn benieuwd!
  • Bent u artiest of kunstenaar en is de winter in Duitsland bijzonder belangrijk in uw programma?
  • Voor wie is de Duitse winter commercieel het hoogtepunt van het jaar? Wie is juist nu druk op pad in Duitsland met zijn of haar producten?
  • Voor wie speelt de Duitse winter op een andere manier een hele belangrijke rol?

We zijn heel benieuwd naar uw verhalen!

Contact

Herkent u zichzelf of misschien wel iemand anders hierin, en vindt u het leuk om uw verhaal te delen? We bellen u graag op!

Neem contact op met de redactie via:

  • redactie@duitslandnieuws.nl

Jarl Hengstmengel is de enige biatlon-prof van Nederland

Nederland geldt als een exoot in de biatlonwereld. Jarl Hengstmengel is de enige Nederlander die de zware wintersport op prof-niveau beoefent. Hij vertelt over zijn leven als biatleet en zijn olympische droom.

Er zijn maar weinig Nederlanders die de sport biatlon beoefenen. Logisch, want zo vaak sneeuwt het niet in Nederland. Jarl Hengstmengel (20) is de enige Nederlander die de sport op professioneel niveau beoefent. Het Nederlandse talent uit München traint bij Skiclub Mittenwald en hoopt komend jaar de overstap te maken van de junioren naar de senioren. Zijn uiteindelijke doel; de Winterspelen van 2022 in de Chinese hoofdstad Beijing.

Lees het hele verhaal:

Jarl Hengstmengel is de enige biatlon-prof van Nederland

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door: