Deze 4 Holland High Tech Paviljoenen kleuren de Hannover Messe oranje

Nu de opzet van de Hannover Messe dit jaar wordt geoptimaliseerd, is het even zoeken waar precies de Nederlandse bedrijven staan. Deze 4 Holland High Tech Paviljoenen kleuren de grootste industriebeurs ter wereld oranje.
Holland High Tech Paviljoenen

Wie vaker de Hannover Messe bezoekt, weet hoe makkelijk het is om te verdwalen op de grootste industriebeurs ter wereld met 6.500 internationale exposanten en meer dan 200.000 bezoekers uit 70 landen. In de tientallen hallen vormen de Holland High Tech Paviljoenen als vanouds belangrijke oranje gekleurde bakens van herkenning, vorig jaar deden 140 Nederlandse bedrijven mee. Maar omdat de komende editie (20-24 april 2020) een vernieuwde opzet krijgt, is het handig om alvast te kijken waar de Nederlanders te vinden zijn.

In 2020 staat de Hannover Messe in het teken van de industriële transformatie. Nederland richt zich daarbij op de voor Duitsland belangrijke thema’s: energie, mobiliteit en digitalisering. Dat biedt kansen voor Nederlandse techbedrijven. Nederland wil niet alleen handelspartner voor Duitsland zijn, maar ook technologie- en innovatiepartner. De Holland High Tech Paviljoenen willen uitdragen dat Nederland hét land is met oplossingen voor wereldwijde maatschappelijke uitdagingen.

De Holland High Tech Paviljoenen zijn verspreid over het enorme beursterrein in Hannover. Ze zijn te vinden in de volgende hallen:

Hal 8 – Smart Industry

Voor het derde jaar op rij presenteren Nederlandse bedrijven, organisaties en kennisinstellingen in Hal 8 speciaal gericht op Smart Industry, de digitalisering van de industrie. Hier worden oplossingen getoond voor maatschappelijke uitdagingen die wereldwijd spelen. Denk aan uitdagingen op gebieden als gezondheid, mobiliteit, energie, veiligheid en het klimaat. Het thema van hal 8 is ‘Automation, Motion & Drives’, de focus ligt op digitale processen in relatie tot Industrie 4.0. Meer informatie en aanmelden

In 2019 organiseerde Duitslandnieuws samen met Niederlande Nachrichten in Hal 8 onder meer de Smart Industry Talkshow: 

Hal 20 – Industrial Supply

De trend onder Duitse industriële bedrijven is om steeds meer uit te besteden, ook in het buitenland. Daarbij is afstand is nog altijd een belangrijke factor in het zakendoen. Hierdoor biedt Duitsland zeer interessante groeimogelijkheden voor Nederlandse toeleveranciers.

Nederland is met name sterk in kleine en middelgrote serieproducties met een zeer korte levertijd. Dit biedt kansen op met name de Duitse markt. Deelname aan de beurs helpt hierbij. Dat blijkt wel uit het feit dat grote Duitse opdrachtgevers de laatste jaren steeds meer de weg vinden naar Nederlandse technologische samenwerkingspartners. Meer informatie en aanmelden: neem per e-mail contact op met Metaal Unie.

Hal 25 – Research & Technology

Bedrijven, organisaties en kennisinstellingen binnen de topsector High Tech Systems and Materials (HTSM) laten zich voor de negende keer zien in hal 25. Verschillende kennisinstellingen, start-ups en bedrijven laten samen zien dat je in Nederland moet zijn voor het vinden van de juiste onderzoekspartners. Het thema van Hal 25 is ‘Future Lab Research & Development’. De focus ligt op de industriële sector, start-ups, opkomende technologieën, innovatiecultuur en ‘career topics’.

Hal 27 – The Future of Mobility

Het High Tech Paviljoen gericht op the Future of Mobility toont een breed spectrum van smart mobility-oplossingen. Denk aan laadoplossingen voor elektrisch rijden, energiediensten, elektrische voertuigen, slimme lantaarnpalen en slimme diensten voor een duurzame stad. Ook de TU Twente was vorig jaar aanwezig met enkele projecten, zoals de solarboot en -auto. Meer informatie en aanmelden

Holland High Tech Paviljoenen

Bekijk meer video’s van de Hannover Messe vorig jaar.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Holland High Tech

Holland High Tech staat voor de topsector High Tech Systemen en Materialen. In dit ecosysteem werken bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden intensief samen aan innovaties.

Teams van experts ontwikkelen binnen Holland High Tech in 15 roadmaps (sleutel)technologieën die structurele oplossingen bieden voor uitdagingen op het gebied van klimaat, duurzaamheid, gezondheid, veiligheid en mobiliteit.