Verhoor voormalig VW-topman Martin Winterkorn

Volg het live! Wat wist Winterkorn? De voormalig topman van Volkswagen die door de dieselgate moest opstappen, wordt donderdag ondervraagd door een parlementaire onderzoekscommissie in Berlijn. Centraal staat hoe innig de banden waren tussen Volkswagen en de politiek ten tijde van dieselgate. Tegelijkertijd doet het OM in Duitsland én Amerika ook nog onderzoek naar zijn rol in het schandaal. Duitslandnieuws zit in de zaal.

Update 10.24

Update 10.13

Update 10.10

++++ We mogen tijdens het verhoor Winterkorn geen beelden of opnames maken++++

 

 

Duitslandnieuws is donderdagmorgen bij de ondervraging van Martin Winterkorn, de voormalig topman van Volkswagen die moest aftreden vanwege het dieselschandaal. Het is zijn eerste publieke optreden sinds september 2015. De centrale vraag is: heeft Winterkorn het schandaal enkel willen toedekken of daadwerkelijk de opdracht gegeven?

Onderzoek

Het is bijna 1,5 jaar geleden dat VW onder enorme druk vanuit de Verenigde Staten bekende dieselmotoren te hebben gemanipuleerd. Nog altijd wordt op vele plekken een onderzoek gevoerd. In de VS, waar een manager onlangs is opgepakt en waar justitie 31 verdachten in het vizier heeft.

Een parlementaire onderzoekscommissie van de Bondsdag doet ook onderzoek naar dieselgate en heeft voor donderdagmorgen onder andere Martin Winterkorn opgeroepen.

 

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.