Podcast – Prestigeproject Elbphilharmonie smet op Duitse ‘Gründlichkeit’

Een faalproject of de parel aan de Elbe? Heel Duitsland heeft een mening over het nieuwe muziekgebouw dat in Hamburg deze week eindelijk opende. Het bouwen duurde bijna 10 jaar en het project viel 10 keer duurder uit dan was begroot.

Met een grootse opening is deze week het concertgebouw van Hamburg officieel in gebruik genomen. Door de enorme kostenoverschrijdingen gaat de zogeheten Elbphilharmonie als ‘faalproject’ door het leven. Ondanks de voorgeschiedenis zijn de verwachtingen deze week hoog gespannen.

Luister naar de podcast

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/openingelbphilharmonie

Kritiek

Lees ook de harde kritiek over de akoestiek van Die Welt.

NDR

Bekijk de reportage van NDR:

Foto: HamburgMusik GmbH / Michael Zapf
Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.