Rusland en de Amerikaanse vredesduif

Berichten over Rusland domineerden het westerse nieuws. Goed dat we ze zo in de gaten houden, maar kijken we niet naar de verkeerde dingen? 

Neem allereerst dat rapport waarin gesproken wordt over spannende avonturen in een vreselijk duur hotel in Moskou. De FBI zette dit via CNN en Buzzfeed in de markt. Niemand minder dan Donald Trump zou in die kamer in Rusland een feestje hebben gebouwd om wraak te nemen op de familie Obama. En de Russische geheime dienst heeft beeld en geluid van dat banga-feestje en dat maakt Trump chantabel.

Persvrijheid

Alle Westerse media doken er vol op, want smeuïger wordt het nieuws natuurlijk niet. Dat het antisemitische rapport inhoudelijk niet op feiten gebaseerd is en op dubieuze manier tot stand is gekomen werd nauwelijks toegelicht.

CNN kreeg in de persconferentie hierover van Trump de status die Fox-news onder Obama had. Van onze donkere god konden we dat hebben, maar de ‘mafklapper’ Trump kan zo’n aanval op de persvrijheid niet maken. Fox News wreef nog even lekker in die pisvlek door zich vierkant achter CNN op te stellen en te pleiten voor persvrijheid hoe gekleurd de berichtgeving ook is. Gevalletje humor voor gevorderden.

John McCain vindt Trump een watje

De roddels over de gouden regen waren koren op de molen voor senator John McCain. Deze zoon van een beroemd admiraal overleefde als gevechtspiloot vijf jaar martelingen in een gevangenkamp in Vietnam. Hij heeft een broertje dood aan Trump, die vanwege zijn rijke afkomst en handige vrienden zijn dienstplicht in Vietnam wist te ontlopen.

John McCain vindt Trump een watje die Amerikaanse belangen gaat verkwanselen aan de Russische leider. Hij weet ook dat Poetin een nog grotere hekel heeft aan dienstweigeraars. Trump wordt daarom zo’n beetje dagelijks op de Russische staatstelevisie afgebrand. Maar die waarheid past niet in de agenda van John McCain. Hij gelooft in een groot Amerikaans Rijk en wil niets liever dan oorlog met Rusland.

Groot nieuws ook dat het Russische leger hypermoderne luchtafweerraketten 20 kilometer ten zuiden van Moskou plaatste. Het bevestigt de agressiviteit van de Russische beer. Dat die defensieve raketten met een reikwijdte van 400 kilometer uitsluitend boven het eigen Russische luchtruim actief kunnen zijn, maakte niemand wat uit. Wat een schoft die Poetin.

Klaar voor oorlog

Gelukkig is onze NAVO wakker. Tijdens een persconferentie in Bremerhaven mochten een paar Amerikaanse generaals uitleggen hoe blij ze zijn om eindelijk weer met aanvalstroepen op de grond in Europa aanwezig te mogen zijn. De eerste 2.500 voertuigen, waaronder 250 tanks zijn succesvol gelost en op weg naar Polen. Vol daadkracht zeiden ze klaar te zijn voor de oorlog tegen Rusland.

Dat zelfvertrouwen is logisch. Die Amerikanen weten ook dat de volledige Russische defensie opereert op een budget dat kleiner is dan dat van Saoedi-Arabië (66 miljard dollar tegen 82 miljard dollar) en dat het nog geen 12% is van de centen die het Amerikaanse leger tot haar beschikking heeft (597 miljard dollar).

Sterker nog, de Amerikaanse geheime diensten hebben samen al meer geld (tenminste 78 miljard dollar) dan het volledige Russische militaire apparaat. Met een Prodent-glimlach en fraaie knipoog stelde de Amerikaanse generaal ons breedlachend gerust: wij hebben van Rusland niets te vrezen.

Dat denk ik ook. Niet van Rusland.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Avatar foto

Roy van Veen (1970) - columnist bij Duitslandnieuws.nl - bouwde de eerste webshops van Nederland, stond vier jaar op Nederlands/Duitse markten met vis en vernieuwde met zijn telecombedrijf het betaalverkeer bij retailers in Nederland en Duitsland. Laatstgenoemde bedrijf is nu onderdeel van VodafoneZiggo. Met Tothem helpt hij organisaties hun verhaal te vertellen.

Twitter: @royalty
Contact: roy.van.veen@tothem.co
Columns: http://www.duitslandnieuws.nl/blog/author/roy-van-veen/