Podcast – Claar ter Horst: nieuwsgierigheid Nederlanders voegt iets toe in Duitsland

PODCAST - Derk Marseille spreekt pianiste Claar ter Horst die toevallig zeventien jaar geleden in Berlijn terecht kwam. Een huis vinden was niet zo eenvoudig vertelt ze: "Je hebt ook zestien buren nodig die het leuk vinden dat je piano speelt." Als Nederlander kan ze de Duitsers iets teruggeven. "Nederlanders kunnen vanuit hun nieuwsgierigheid iets toevoegen in Duitsland."

Luister naar de nieuwste aflevering van de podcast De Week.

Podcast De Week

Derk Marseille ontmoet pianiste Claar ter Horst die al meer dan twintig jaar in Duitsland woont. Ze geeft concerten door heel Europa en geeft les aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn.

 

Luister hier naar de podcast

Werk van Claar ter Horst

Schumann-Portal

Schumann-cd met Stephan Genz

In de serie ‘De klank van Fransum, cd 1 cd-opname met Anne Möller-Albrecht met liederen van Brahms, Schubert, Mahler en Tal Balshai (een Berlijns-Israelische componist, bovendien buurman van Ter Horst).

Oost-Europaproject

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.