Krantenkiosk: Trein ongeliefd in Duitsland, zorgen om Kohl en waarom wonen in steden duurder wordt

Krantenkiosk: Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Deutsche Bahn maakt zich zorgen om haar voortbestaan. Het semi-staatsbedrijf is te log, te traag en te dik. En dat zorgt er voor dat steeds meer mensen voor een goedkope langeafstandsbus kiezen. Het roer moet om.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Duitsers pakken liever het vliegtuig dan de trein

Vliegen is geliefd, de trein pakken niet. De trein is het minst gewilde vervoersmiddel in Duitsland. De bus is enorm gestegen op de ranglijst en dat ligt vooral aan hoe de prijs-kwaliteitverhouding gewaardeerd wordt. Alleen het vliegtuig doet het 2% beter (Der Tagesspiegel).

Dat er iets moet veranderen weten ze bij de Deutsche Bahn zelf ook. Topman Grube wil de spoorwegen slanker, efficiënter en sneller maken en rap een beetje (Der Tagesspiegel).

Kohl herstelt nauwelijks van operatie

De geruchten gingen gisteren rond dat Helmut Kohl (85) op sterven zou liggen. Dat ontkende zijn woordvoerder, de oud-bondskanselier was volgens hem aanspreekbaar en verkeerde in stabiele toestand in een kliniek. Maar dat hij niet goed herstelt sinds zijn heupoperatie in mei staat vast (Die Welt).

DriveNow gaat elektrisch

Klanten van carsharingsdienst Drive-Now kunnen vanaf nu ook de elektrische BMW i3 gebruiken. De Beierse autofabrikant begint met 40 auto’s in Berlijn, in de herfst moeten het er 200 zijn. Concurrent Car2Go (Daimler) treuzelt met de uitbreiding (Der Tagesspiegel).

Waarom wonen in de stad duurder wordt

Wonen in Duitse steden wordt steeds duurder. Koop- en huurprijzen zijn de laatste vijf jaren overal flink gestegen. Hoe komt dat en hoe gaat deze ontwikkeling verder? (WirtschaftsWoche).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.