Krantenkiosk: Onrust over Griekenland-deal en Duitsland ziet kansen in Iran en China

Krantenkiosk: Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag een rondje geo-politiek en zaken. Er heerst in Duitsland nog verdeeldheid over een derde pakket voor Griekenland. Tegelijk ziet het Duitse bedrijfsleven kansen in Iran dankzij de atoomdeal. Ook in China is een akkoord bereikt.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Onrust in Duitsland over Griekenland-crisis

Ondanks dat de grootste druk over de Griekenland-deal nu eerst in Griekenland zelf ligt, blijft ook de Duitse politiek onrustig in afwachting van de stemming in de Bondsdag komende vrijdag.

Het invloedrijke CDU-parlementariër Wolfgang Bosbach beëindigt zijn politieke carrière wanneer de Bondsdag voor een pakket voor Griekenland stemt (Zeit Online).

Binnen de good cop – bad cop-strategie van Merkel en Schäuble valt de minister van Financiën zijn politiek leider zelfs publiekelijk af (Politico).

Duitsland maakt zich zorgen over de miljarden die dan naar Griekenland gaan, Duitsland betaalt zelf voor meer dan 13 miljard euro mee (Süddeutsche Zeitung).

En in andere landen klingt intussen de oproep om Duitse producten te boycotten uit protest van de harde lijn ten opzichte van de Grieken (Handelsblatt).

Duitsland sluit in China deal over Industrie 4.0

De onderhandelingen over Griekenland werden vooral door de CDU van Merkel en Schäuble geregeld en zijn grotendeels langs minister van Economische Zaken en SPD-partijleider Sigmar Gabriel gegaan, zo klinkt de kritiek van zijn partijgenoten (Der Tagesspiegel).

Vanuit Brussel vloog hij naar China om een deal te tekenen over Industrie 4.0, het internet der dingen. Een belangrijk thema voor het Duitse bedrijfsleven (FAZ).

Duits bedrijfsleven ziet kansen in Iran

Na de atoomdeal met Iran dringt het Duitse bedrijfsleven naar voren om zaken te doen in Teheran (Deutschlandfunk).

Sigmar Gabriel heeft zijn reis al geboekt (FAZ).

Het zou het exportdrama met Rusland kunnen opvangen (Die Welt).

De best gelezen artikelen:

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.