Dutch-German Manufacturing-X Kick-off Meeting

Kom naar de Dutch-German Manufacturing-X Kick-off Meeting op 13 september in Eindhoven.
Dutch-German Manufacturing-X Kick-off Meeting

Samen met Duitse en Nederlandse innovatie-experts meepraten over de toekomst van de industrie? Kom op 13 september naar Eindhoven voor de Dutch-German Manufacturing-X Kick-off Meeting.

Meld je aan voor de Dutch-German Manufacturing-X Kick-off Meeting

Om de internationale concurrentie te kunnen bijbenen moet de Europese industrie haar productiviteit aanzienlijk verhogen en tegelijkertijd duurzamer produceren. Die opgave is zo complex dat bedrijven en landen dit niet meer op eigen houtje kunnen oplossen. Fabrikanten moeten niet alleen hun eigen processen aanzienlijk digitaliseren, maar ze moeten ook in staat zijn om als waardeketen over de grenzen heen digitaal met elkaar te communiceren.

Manufacturing-X

Manufacturing-X is een initiatief van het Duitse Plattform Industrie 4.0/LNI 4.0 om alle stakeholders met elkaar te verbinden, ook binnen Europa. Het moet de complexe uitdaging omzetten in kansen voor nieuwe digitale productie-innovaties in Europa . Duitsland en Nederland willen hierin een voortrekkersrol vervullen, waarbij ook andere landen zich kunnen aansluiten.

Op de Hannover Messe 2023 hebben het Duitse Labs Network Industrie 4.0 (LNI 4.0) en het Nederlandse Smart Industry afgesproken om samen te werken aan Manufacturing-X, om samen het concurrentievermogen van de Europese industrie te vergroten. Verschillende internationale partners werken samen aan dit initiatief. Duitsland en Nederland willen het voortouw nemen in het gezamenlijk vormgeven van het Europese digitale productienetwerk van de toekomst.

Dutch-German Manufacturing-X Kick-off Meeting

De grote vraag is: hoe kunnen we Manufacturing-X handen en voeten geven, overdragen en implementeren in het MKB? Op woensdag 13 september 2023 komen Duitse en Nederlandse industrievertegenwoordigers van LNI 4.0 / Plattform Industrie 4.0 en de Smart Industry Fieldlabs daarom naar de Brainport Industries Campus in Eindhoven.

Daarnaast zullen best practices van Nederlandse en Duitse labs worden uitgewisseld om nieuwe prototypes voor de overdracht van dataruimtes (Manufacturing-X) te evalueren. Vertegenwoordigers uit beide landen zullen bespreken hoe Manufacturing-X gemotiveerd en toegepast kan worden.

Naast de inhoudelijke presentaties en discussies is er ook de mogelijkheid om innovatieve projecten te bezoeken op de Brainport Industries Campus gerelateerd aan de digitalisering van productie en is er een rondleiding bij ASML (beperkt aantal deelnemers). Er is volop ruimte om te netwerken tijdens een informeel diner.

Meld je aan voor de Dutch-German Manufacturing-X Kick-off Meeting

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.