RAI Automotive Industry NL op de Emove360 Messe Berlin 2022

Nederlandse mobiliteitsbedrijven tonen innovatie met RAI Automotive Industry NL op de Emove360 in Berlijn.

Met RAI Automotive Industry NL op Emove360 in Berlijn, laten Nederlandse bedrijven uit de duurzame mobiliteit zich zien in Duitsland.

“Wij vinden het heel belangrijk om mensen te ontmoeten, om contacten te leggen. Je kunt het niet alleen.”, zegt Angelique Berden van Westport Fuel Systems.

RAI Automotive organiseerde samen met verschillende Nederlandse ondernemers een missie om meer aanzien te krijgen op de Duitse markt: Op de mobility-beurs Emove360 in de Messe Berlin waren onder andere Udenco, Westport Fuel systems en Mobilitum aanwezig om zichzelf te tonen op de Duitse markt en te laten zien wat zij te bieden hebben voor de toekomst van de mobility.

RAI Automotive Industry NL op Emove360

Bekijk de video:

Nederlandse bedrijven tonen hun innovatie in Duitsland

Op de beurs is alles te vinden van elektrische voertuigen en laadinfrastructuur tot nieuwe technieken om brandstofgebruik en uitstoot te beperken in voertuigen.

Ook Nederlandse bedrijven bieden oplossingen voor schonere mobiliteit. Het volgens de organisatie belangrijk om in te zien dat Duitsland hierin ook een grote rol in speelt. “Een goede kans voor Nederlandse ondernemers om ook hier hun innovatie te tonen.”

Zo produceert Udenco voor grote OEM’ers onderdelen voor laadapparatuur en elektrische voertuigen. Het bedrijf produceert alles in eigen beheer. “We denken graag mee met de klant op zoek naar duurzame oplossingen.”

Duurzame mobiliteit is breder dan enken elektrische auto’s, zeggen ze bij Westport Fuel Systems. Dit bedrijf is bezig met een technologie die het mogelijk maakt om vrachtwagens en ander zwaar vervoer duurzamer en schoner te laten rijden. Deze methode maakt het mogelijk voor oude en nieuwe vrachtwagens om schone brandstoffen te gebruiken die minder of zelfs geen uitstoot veroorzaken als alternatief voor elektrische aandrijfsystemen.

Bij Mobilitum draait het wel om elektrische aandrijving. Dit bedrijf houdt zich bezig onder andere met de elektrificatie van voertuigen. In het bijzonder lichtgewicht elektrische voertuigen met verschillende functies: logistiek, afval opruimen, schoonmaak, onderhoud of postbezorging.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.