FACHPACK en POWTECH: unieke combinatie verpakkingsindustrie en bulk- en stortgoedbranche

Verpakkingsindustrie en bulk- en stortgoed komen samen: in Neurenberg zijn tegelijk de beurzen FACHPACK en POWTECH. 
FACHPACK en POWTECH

Voor het eerst komen de verpakkingsindustrie en de bulk- en stortgoedbranche samen. In Neurenberg vinden de beurzen FACHPACK en POWTECH dit jaar tegelijk plaats. 

Dat de coronapandemie creatieve oplossingen afdwingt, is van 27 t/m 29 september te zien in de NürnbergMesse. Gedreven door een krappe beurskalender vinden de FACHPACK en de POWTECH éénmalig simultaan plaats. Een unieke kans om twee sectoren met elkaar te verbinden.

FACHPACK in hallen 1, 2, 3C, 4, 5, 6, 7, 7A en 9

De FACHPACK is de belangrijkste beurs voor de Europese verpakkingsindustrie: van grondstof tot en met logistiek en marketing. Een internationale vakbeurs met een duidelijke focus op Centraal-Europa, waar de gehele verpakkingsbranche elkaar ontmoet en nieuwe ideeën opdoet.

In 2019 telde de FACHPACK 1.644 exposanten en 44.000 bezoekers. Middenin de pandemie in 2021 was de beurs half zo groot, maar zowel bezoekers als exposanten waren volgens een peiling van de beursorganisatie extreem tevreden. Dit jaar is de internationale verpakkingsbeurs met meer dan 1.000 exposanten weer een stuk imposanter. 

Duurzaamheid is dit jaar het centrale thema voor de FACHPACK. Niet alleen wetgevers stellen nieuwe eisen aan verpakkingen, ook de consument vraagt om duurzamere oplossingen. Dit verandert de verpakkingsindustrie ingrijpend. Onderwerpen als de circulaire economie, digitalisering en e-commerce spelen een grote rol.

Daarnaast heeft de coronapandemie ertoe geleid dat producten hygiënischer verpakt moeten worden. En de branche biedt antwoorden op de vraag hoe de pakketjes die worden thuisbezorgd het beste kunnen worden verpakt. In de diverse fora is aandacht voor het toekomstige winkelgedrag van de consument en hoe de sector daar op kan inspelen. 

Op de FACHPACK staan 36 Nederlandse standhouders, waarvan het grootste deel al sinds jaren exposeert zoals LEGRO B.V., Carré Karton, Altrimex Packaging Equipment, Omori Europe B.V., The Box, Maxado en nog vele meer, maar ook nieuwe spelers zoals Bio4Pack, Hordijk, Filigrade BV en anderen presenteren zich dit jaar in Neurenberg.

POWTECH in hallen 3, 3A, 4 en 4A

De POWTECH 2022 is wereldwijd de toonaangevende vakbeurs voor poeder-, granulaat-, bulk-, en stortgoedtechnologie. Hier is de laatste stand van de zaken te zien op het gebied van mechanische procestechniek en -analyse. 

Deze procestechniek wordt in uiteenlopende industrieën toegepast: van de farmaceutische, chemische en voedingsmiddelenindustrie tot de glas-, bouwmaterialen- en papierindustrie. De beurs trekt projectingenieurs, productiemanagers en experts op het gebied van bulk- en stortgoed die op zoek zijn naar innovaties voor vermalen, zeven, mengen, transporteren, doseren of granuleren.

De beurs telt 19 Nederlandse exposanten, waaronder Lindor Products, Dinnissen, Goudsmit Magnetics, Premier Tech Systems, VDL Industrial Products en veel anderen.

FACHPACK en POWTECH komen samen in Hal 4

Voor de farmaceutische industrie komt het goed uit dat beide branches verenigd zijn in Neurenberg. Zo moet de productie van verpakkingen van geneesmiddelen onder de strengste hygiëneregels plaatsvinden, net als de productie van tabletten en capsules. 

Zo’n beetje alle technieken die bij deze productieketen betrokken zijn, vind je terug op beide beurzen. “Dat de twee vakbeurzen in 2022 gelijktijdig worden gehouden, is een buitenkans voor de farmaceutische industrie”, zegt dr. Martin Bornhöft van de Arbeitsgemeinschaft für pharmazeutische Verfahrenstechnik e.V. (APV) en lid van de adviesraad van POWTECH. Beursbezoekers krijgen de hele waardeketen van de farmaceutische industrie te zien, zegt Bornhöft. “Van procestechnologie tot en met verpakking.”

FACHPACK en POWTECH

De FACHPACK en POWTECH in de NürnbergMesse vinden dit jaar van 27 tot en met 29 september plaats in Neurenberg.

Stuur voor meer informatie over de FACHPACK, POWTECH of andere beurzen van de NürnbergMesse een mailtje aan info@beechbp.nl. Jacqueline Poppe van Beech Business Promotion BV, de officiële vertegenwoordiging van de NürnbergMesse in Nederland helpt graag verder.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Nürnberg Messe logo

De Nürnberg Messe is één van de 15 grootste beursbedrijven ter wereld. Jacqueline Poppe van Beech Business Promotion BV is de officiële vertegenwoordiging van de NürnbergMesse in Nederland.