BNR – Nederlandse stedenbouwkundige heeft bouwplannen voor Berlijn

Stedenbouwkundige Martin Aarts heeft bouwplannen voor voormalig vliegveld Tempelhof in Berlijn. Hij vertelt op BNR Nieuwsradio waarom hij daarbij op weerstand stuit.

Net als in Nederland is de woningnood in Berlijn hoog. De Duitse hoofdstad heeft echter nog genoeg ruimte waar gebouwd kan worden. Eén van die plekken is de oude luchthaven Tempelhof. Het terrein van van Tempelhof is net zo groot als de Utrechtse binnenstad, maar tot op heden wordt er niets mee gedaan. Het is nu ‘slechts’ een recreatiepark waar mensen picknicken op het veld en skaten op de oude landingsbaan.

Stedenbouwkundige Martin Aarts probeert daar iets aan te doen. Samen met studenten van de Academie van Bouwkunst reikt hij het Berlijnse stadsbestuur de hand met allerlei ideeën om iets moois van het Tempelhofer Feld te maken om zo de woningnood, maar tegelijk ook de opwarming in de stad, tegen te gaan. Hij is te gast.

BNR en andere audio

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.