Podcast – Volkswagen-patriarch Ferdinand Piëch werd wereldwijd gerespecteerd en gevreesd

Nu Ferdinand Piëch is overleden, blikken veel mensen terug op de man die lang aan het roer stond bij Volkswagen. Derk Marseille vertelt over de verschillende kanten van de 'Henry Ford van Duitsland'.

Met het overlijden van voormalig bestuursvoorzitter van Volkswagen Ferdinand Piëch is het Duitse industriële Umfeld weer een icoon armer. “Juist omdat hij de organisatie zo topdown-hiërarchisch had opgebouwd, zegt men dat hij eigenlijk indirect verantwoordelijk is voor Dieselgate”, analyseert Derk Marseille.

Volgens de Duitse krant Bild overleed Piëch zondag in een ziekenhuis, nadat hij onwel werd na een restaurantbezoek in het Beierse Rosenheim. Piëch werd geboren in 1937 in Oostenrijk als kleinzoon van Ferdinand Porsche, de grondlegger van het VW-concern. Na een studie machinebouw in Zwitserland, richtte hij zich op het bouwen van auto’s.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.