Podcast – Waarom miljarden voor digitalisering Duitse scholen op de plank bleven liggen

Op Duitse basisscholen winnen voorlopig krijt en schoolborden het van de tablets en laptops. Derk Marseille vertelt op BNR Nieuwsradio welke politieke strijd hierachter schuilt en dat er toch een beetje hoop op verandering is.

Het Duitse onderwijs is verre van digitaal. Het geld om daar verandering in te brengen, ligt al jaren op de plank. Reden: een intern conflict tussen de 16 Duitse deelstaten. Hun verdeeldheid is de reden dat veel Duitse kinderen nauwelijks een computer in de klas hebben staan.

En met het uitblijven van digitale initiatieven raakt het land steeds verder achterop in de wereldwijd concurrentiestrijd om talent en de beste ideeën. Recent was er weer eens een startschot voor meer digitale middelen in de klas, maar de scepsis in Duitsland is groot.

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.