Podcast – Johanna de Vos trouwde een Duitse boswachter en heeft nu succes met houten planken

Doordat Johanna de Vos met een Duitse boswachter trouwde, verruilde ze het bruisende stadsleven in Nederland en Belgi√ę voor de stilte van de uitgestrekte natuurgebieden in Noord-Duitsland. In deze podcast vertelt ze hoe ze haar omgeving gebruikt voor haar bedrijf.

Johanna de Vos is kunsthistoricus en werkte als curator voor museum De Pont in Tilburg, tot ze met een Duitse boswachter trouwde die graag weer aan de slag wilde in de middle of nowhere. “Nu wonen we met onze dochter in het merengebied de Mecklenburgischen Seenplatte, ongeveer twee uur rijden vanaf zowel Berlijn als Hamburg.”

Omgeven door de natuur ontwikkelde ze samen met haar man hun eigen bedrijf, Jakob & Johanna. In de houtzagerij maken ze stijlvolle houtproducten zoals ontbijtplanken, snijplanken, eierhouders en zelfs magnetische borden om bijvoorbeeld messen of sleutelbossen aan op te hangen. Ook organiseren ze workshops rondom hout en het bos.

De Vos vertelt hoe ze haar producten in Duitsland verkoopt en hoe ze daar aan moest wennen.

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/johanna-de-vos

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.