Podcast – Waarom Duitse regeringsdelegaties deze kaasboerderij in Lunteren bezoeken

Op de kaasboerderij waar Remeker kaas gemaakt wordt, gaat het allemaal net even anders dan in de gangbare veehouderij. Jan-Dirk van de Voort vertelt op de kaasmarkt in Berlijn waarom zijn familiebedrijf uit het Gelderse Lunteren juist veel fans uit Duitsland heeft.

Het jaarlijkse uitje voor de familie Van der Voort uit Lunteren is kaasmarkt Cheese Berlin. De Remeker kaas van Jan-Dirk van de Voort wordt niet alleen grif verkocht, de familie treft regelrechte fans aan de stand. De werkwijze van kaasboerderij trekt veel belangstelling vanuit Duitsland, vertelt hij. “We hebben sowieso al bijna elke doordeweekse dag een bezoekersgroep, maar het aantal Duitsers is aanzienlijk. Zelfs vertegenwoordigers van de Duitse regering komen kijken.”

De nieuwsgierigheid gaat vooral uit naar het verdienmodel van de biologische boer, die afwijkt van de gangbare veehouderij die onder de prijsdruk van de supermarkten steeds meer moeten opschalen om te kunnen overleven. “Het lukt ons om met 85 koeien de kost te verdienen voor 6 mensen. Dat is vrij bijzonder.”

In de podcast vertelt Jan-Dirk van de Voort over zijn aanpak en waarom dat hem fans oplevert tot in Berlijn.

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/remeker

Podcast

Luister naar andereĀ podcasts van Duitslandnieuws.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.