
Het jaarlijkse uitje voor de familie Van der Voort uit Lunteren is kaasmarkt Cheese Berlin. De Remeker kaas van Jan-Dirk van de Voort wordt niet alleen grif verkocht, de familie treft regelrechte fans aan de stand. De werkwijze van kaasboerderij trekt veel belangstelling vanuit Duitsland, vertelt hij. “We hebben sowieso al bijna elke doordeweekse dag een bezoekersgroep, maar het aantal Duitsers is aanzienlijk. Zelfs vertegenwoordigers van de Duitse regering komen kijken.”
De nieuwsgierigheid gaat vooral uit naar het verdienmodel van de biologische boer, die afwijkt van de gangbare veehouderij die onder de prijsdruk van de supermarkten steeds meer moeten opschalen om te kunnen overleven. “Het lukt ons om met 85 koeien de kost te verdienen voor 6 mensen. Dat is vrij bijzonder.”
In de podcast vertelt Jan-Dirk van de Voort over zijn aanpak en waarom dat hem fans oplevert tot in Berlijn.
Podcast
Luister naar andereĀ podcasts van Duitslandnieuws.