Podcast – Limburg zet alle kaarten op Maastricht

Vanuit Noordrijn-Westfalen wordt gelobbyd voor een Europese universiteit op de grens bij Venlo en Nettetal. Maar de provincie Limburg zet juist alle kaarten op Maastricht, zegt gedeputeerde Joost van den Akker op bezoek in Berlijn.

Door de digitalisering van de samenleving ontstaat er steeds meer data en gegevens over burgers. De Limburgse gedeputeerde Joost van den Akker (VVD, Economie en Kennisinfrastructuur) is daarom deze week in Berlijn op de Nederlandse ambassade om te spreken op het symposium The Future of a Data-driven Society, onder meer samen met internationale studenten en professoren van de universiteit van Maastricht.

Ook rond data zitten de grenzen met Duitsland en Belgi√ę de Limburgers in de weg. Van den Akker vertelt na afloop over wat de provincie daar aan kan en wil doen in overleg met Noordrijn-Westfalen.

Tegelijk speelt ook het nieuws over de lobby vanuit Duitsland om een Europese universiteit op te zetten op de grens bij Venlo en Nettetal. Van den Akker legt uit waarom hij vooral naar de mogelijkheden tussen Maastricht en Aken kijkt.

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/joost-van-den-akker

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.