Podcast – Waarom het in Hessen een spannend weekend wordt voor Angela Merkel

Er komt een spannend weekend aan voor de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Zondag worden in Hessen de laatste deelstaatverkiezingen van het jaar gehouden. De coalitie van Merkel staat daar zwaar onder druk, vertelt Derk Marseille op BNR Nieuwsradio.

“Dit is het laatste meetmoment. Als de peilingen zo droevig zijn, dan is er daarna geen moment meer om een comeback te maken”, zegt Duitsland-correspondent Derk Marseille.

In de analyse maakt Derk een verspreking. Wie heeft ‘m gehoord? Mail de juiste naam naar derk.marseille@duitslandnieuws.nl

 

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.


 
Pop Up WordPress Plugin