Podcast – Waarom dit Nederlandse familiebedrijf ‘Made in Germany’ voert

'Made in Germany' op de producten van een Nederlands familiebedrijf? Directeur Raymond van Driel van Rodri uit Gouda vertelt hoe dat komt en hoe hij oeroude en hypermoderne technieken in zijn bedrijf verenigt.

Op de producten van het Nederlandse familiebedrijf Rodri staat ‘Made in Germany’. In deze podcast vertelt directeur Raymond van Driel hoe Duits zijn bedrijf is dankzij de fabriek in Duitsland, terwijl de Nederlandse bedrijfscultuur gewoon behouden blijft. Het bedrijf maakt potten en ketels waarmee fruit kan worden ingewekt, ook onder licentie van het beroemde oer-Duitse merk Weck.

De fabrikant maakt ook koperkleurige ketels van roestvrij staal om bier mee te brouwen. Koper mag hierbij niet meer gebruikt worden vanwege de warenwet, maar nostalgische brouwers missen de koperen kleur. De nieuwste tak van Rodri is de productie van 3D-printers. De Nederlanders werken aan een manier om de printtechniek betaalbaar te maken voor mkb-ondernemers.

Het gaat buitengewoon goed met Rodri, de zomervoorraad is helemaal op omdat iedereen fruit wil wekken. Van Driel is er trots op dat hij naast de oude Weck-techniek (Napoleon deed het al) nu ook met 3D-printen een techniek met toekomst verenigt in zijn bedrijf. Nederlandse innovatie, made in Germany.

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/rodri

Podcast

Luister naar andereĀ podcasts van Duitslandnieuws.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.