Podcast – HEMA opent komende jaren meer dan 50 winkels in Duitsland

De HEMA wil hard groeien in Duitsland, binnen vijf jaar moeten er meer dan 50 vestigingen bij komen. Deze week opende het eerste filiaal in Berlijn de deuren. Derk Marseille vraagt Duitsland-manager Beatrice Schnell hoe ze dat gaat aanpakken.

Stilletjes is de HEMA bezig aan een flinke opmars in Duitsland. Het Nederlandse warenhuis is al sinds 2002 actief in Duitsland, maar heeft afgelopen jaar besloten om sneller te willen groeien in deze markt, met name in de grote steden. Recent zijn vestigingen in Stuttgart, Dortmund en Nürnberg geopend.

Met de opening vrijdagmorgen in Berlijn-Steglitz staat de teller op 14 winkels, in juli volgt een tweede vestiging in de Duitse hoofdstad, in Charlottenburg. Intussen wordt naar meer locaties gekeken. Openingen elders in Duitsland zijn al zeker, de komende maanden volgen Bonn, Karlsruhe, Heidelberg, München en Hannover.

Deel 2: Richard Flint

HEMA haalt 30% van de omzet in Duitsland online. Om de online verkoop te versterken, opent het warenhuis in steden waar de meeste klanten te vinden zijn, vertelt directeur internationalisering Richard Flint.

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/richard-flint-hema

Deel 1: Breatrice Schnell

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/beatrice-schnell-hema-duitsland

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.