Duits-Nederlandse Handelsdag in Papenburg 2018

In het Duitse Papenburg treffen vandaag Nederlandse en Duitse ondernemers elkaar op de 4e Duits-Nederlandse Handelsdag. Volg hier de laatste updates.

Het ‘zuiden’ kent al 8 jaar een Duits-Nederlandse Handelsdag in Mönchengladbach, het ‘noorden’ organiseert dit jaar op 5 juni voor de 4e keer een Duits-Nederlandse Handelsdag in het Duitse Papenburg. Het concept is ‘afgekeken’ van het zuiden en werkt ook in het noorden erg goed, vertelt Rikus Stuut, adviseur internationalisering bij de Kamer van Koophandel.

Het idee achter de handelsdag is om ondernemers uit beide landen beter aan elkaar te koppelen op een laagdrempelige manier, zegt Stuut. “Te vaak bestaat nog de indruk dat het afzetgebied stopt bij Bad Nieuweschans. Zonde, want wanneer je een cirkel trekt van zo’n 150 kilometer rond je bedrijf met potentiële partners en je stopt bij de grens, dan mis je echt heel veel.”

Duits-Nederlandse Handelsdag in Papenburg

De noordelijke handelsdag wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden in de Alte Werft in Papenburg, Duitsland. Er is een infomarkt in een nieuwe opzet waar bedrijven uit beide landen zich presenteren, waaronder veel dienstverleners zoals grensoverschrijdende accountants, advocatenkantoren en andere organisaties. Verder zijn er workshops over de zakencultuur die over de grens net even anders is waardoor je ook anders moet communiceren.

Maar de handelsdag draait volgens Stuut vooral om de matchmaking. “Een heel mooi instrument om bedrijven direct aan elkaar te koppelen. Je maakt van tevoren je eigen bezoekersprofiel met een goede omschrijving. Dan matchen wij je aan passende bedrijven waarmee je dan 20 minuten kunt spreken.”

Updates

Volg de laatste updates

Lees ook:

Nederland en Duitsland moeten elkaar helpen in de strijd tegen het tekort aan vakmensen. Tijdens de Duits-Nederlandse Handelsdag op 5 juni in Papenburg vertelt honorair consul Sieger Dijkstra waar hij kansen ziet liggen.

Sieger Dijkstra: Nederland en Duitsland moeten elkaars talenten beter benutten

Armaturenfabriek Sustainder uit Emmen is binnen een jaar succesvol met ‘slimme buitenverlichting’ in zowel Nederland als Duitsland. Op de Duits-Nederlandse Handelsdag op 5 juni in Papenburg vertelt het bedrijf welke strategie daar achter zit.

Hoe Sustainder uit Emmen slimme buitenverlichting verkoopt in Duitsland

Te vaak zit de grens ondernemers nog dwars, vertelt Rikus Stuut van de Kamer van Koophandel. De Duits-Nederlandse Handelsdag in Papenburg op 5 juni is een goede manier om daar verandering in te brengen.

Duits-Nederlandse Handelsdag Papenburg: ’te vaak staat de grens je business in de weg’

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Avatar foto

Nederlandse bedrijven hebben volop kansen over de grens. Met het netwerk en de dienstverlening van KVK ligt de wereld aan jouw voeten.