Dutch Technology Week: welke Nederlandse innovaties meer aandacht verdienen

Tijdens de Dutch Technology Week wil de Nederlandse hightechindustrie innovatieve technologieverhalen delen. In Duitsland is grote interesse in Nederlandse innovaties. Welke nieuwe uitvindingen verdienen wat u betreft meer aandacht?

De zevende editie van de Dutch Technology Week (DTW) is vandaag begonnen en duurt tot en met zaterdag 9 juni. In deze week wil de Nederlandse hightech-industrie samen met overheden en kennisinstellingen laten zien wat er allemaal gebeurt in met name de regio Eindhoven. Tijdens deze week worden innovatieve technologieverhalen verteld.

De week bestaat uit 50 zeer uiteenlopende events. Er zijn tentoonstellingen, presentaties, experimenten, seminars, lezingen en workshops, meet ’n greets en plekken waar je een kijkje in de toekomst krijgt. Een aantal events is vrij toegankelijk, voor andere events meld je je vooraf aan of heb je een uitnodiging nodig.

Dutch Technology Week

De organisatie doet een kleine greep uit het programma. Dinsdag 5 juni is de dag voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. In de ochtend gaan zij georganiseerd op bezoek bij hightechbedrijven, waarna het technologieevent Night of the Nerds volgt. website).

Donderdag 7 juni staat in het teken van bedrijfsbezoeken door mbo-studenten. Donderdagavond staat, traditiegetrouw, Quiz Night XL op het programma. Deze interactieve science & technology quiz is hét avondje uit voor studenten en professionals. Kaarten zijn hier te bestellen.

Zaterdag 9 juni geeft een aantal locaties in Brainport Eindhoven en bedrijven in Noord-Nederland een ‘kijkje in hun keuken’ geven. Het hele programma van de DTW is hier te vinden.

Welke innovaties internationaal toegevoegde waarde hebben

De Duitse industrie barst natuurlijk ook van de baanbrekende innovaties, maar is altijd nieuwsgierig hoe de Nederlanders dat aanpakken. Welke innovatie zou wat u betreft internationaal toegevoegde waarde hebben?

Lees ook

Het studententeam STORM Eindhoven reed met een elektrische motor de wereld rond. Daarbij speelde Zuid-Duitsland een bijzondere rol, vertelt teamlid Bas Verkaik.

Bas Verkaik van STORM: Duitsers waren vooral geïnteresseerd in onze techniek

Edwin Bestebreurtje voert met E-Mobility Partners een collectief Nederlandse bedrijven aan dat samen voet aan de grond wil krijgen in Duitsland. Halverwege het driejarige project vertelt hij hoe het loopt. “We willen samen met de Duitsers de internationale standaard voor elektrisch rijden zetten.”

Edwin Bestebreurtje: Nederlandse bedrijven worden nu zeer serieus genomen in Beieren

Nederlandse ondernemers kunnen met tal van slimme oplossingen iets toevoegen in Duitsland, zegt consul-generaal in München Peter Vermeij. “Duitsers zijn enorm onder de indruk van onze openheid en de wil om kennis te delen.”

Consul-generaal Peter Vermeij: We kunnen Duitsland verrassen met onze openheid

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.