Dag van de Duitse taal is er ook voor jonge kinderen

Waarom zou je eerste kennismaking met Duits pas in de brugklas zijn? Deze kinderen vieren nu al de dag van de Duitse taal.

Voor de meeste kinderen in Nederland begint Duits op zijn vroegste pas in de brugklas. Maar het is natuurlijk veel leuker en effectiever als je al op jongere leeftijd begint. Omdat het de Dag van de Duitse taal is, gaat dit groepje kinderen in Kampen aan de slag met de spelletjes en het lespakket van Mach Mit, de campagne van de Actiegroep Duits.

Maar er staat natuurlijk veel meer op het programma. Zoals een kring gesprek over Duitsland: ben je er weleens geweest en wat heb je er gedaan? Tellen in het Duits, de het land verkennen op de kaart, een duik in de woelige geschiedenis van Duitsland vanaf het Heilige Romeinse Rijk, Karel de Grote en de Hanze tot aan de Muur. De kinderen luisterden naar Klein Orkest met het beroemde nummer De Muur. Er waren Duitse spelletjes uit het lespakket van Mach Mit! En er zijn eigen Bretzels gemaakt.

Bekijk de video:

Uiteraard werd er veel Duits gelezen: woordjes en zinnetjes aan de hand van de kaartjes uit de spelletjes van MachMit. Er was een lunch in Duitse stijl en natuurlijk werd er ook veel buiten gespeeld 🙂

Hoe beleef jij de Dag van de Duitse taal? Deel je ervaring met de redactie:

  • redactie@duitslandnieuws.nl

Scroll naar beneden voor foto’s

Dag van de Duitse taal in foto’s

Lunch natuurlijk in Duitse stijl.

 

Duitsland verkennen op de kaart.

 

Memory spelen auf Deutsch.

 

Zelf Bretzels maken.

Deel je Dag van de Duitse taal

Hoe beleef jij de Dag van de Duitse taal? Deel je ervaring met de redactie:

  • redactie@duitslandnieuws.nl
Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.